12 Ιαν 2017

Πρακτική Άσκηση στο CERN

Οποιοσδήποτε είναι φοιτητής σε χώρα-μέλος του CERN και θα ενδιαφερόταν να κάνει Πρακτική άσκηση φέτος το καλοκαίρι τότε το CERN του προσφέρει μια σίγουρα αξιοσημείωτη ευκαιρία.
Το Θερινό Σχολείο του CERN απευθύνεται σε φοιτητές (που έχουν περατώσει 3 χρόνια σπουδών αλλά δεν έχουν πάρει το πτυχίο τους ακόμα) από Τμήματα Φυσικής, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Μηχανικών όλων των ειδικοτήτων. Αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία συμμετοχής σε ερευνητικές ομάδες που συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες και στα πειράματα του CERN.

Πέρα από τη συμμετοχή σε ερευνητική ομάδα, οι φοιτητές παρακολουθούν σειρά διαλέξεων (από θεωρητική και πειραματική φυσική στοιχειωδών σωματιδίων έως υπολογιστικές τεχνικές) από διακεκριμένους επιστήμονες του κλάδου. Οι επισκέψεις στους επιταχυντές και τους ανιχνευτές του κέντρου αποτελούν τμήμα του προγράμματος. Στο τέλος οι φοιτητές παρουσιάζουν μια μικρή έκθεση για τη δουλειά που ολοκληρώσανε κατά τη διάρκεια του προγράμματος.


Η ελάχιστη διάρκεια παραμονής είναι 8 εβδομάδες και η μέγιστη 13.Το CERN καλύπτει τα τοπικά έξοδα (με παραμονή στους διάφορους ξενώνες του CERN) καθώς και μέρος των εξόδων μεταφοράς.

Όταν στείλετε την αίτηση σας θα σας ζητηθεί στο απαντητικό e-mail που θα λάβετε να το  προωθήσετε σε τουλάχιστον έναν καθηγητή. Ο οποίος ουσιαστικά πρέπει στέλνοντας τα στοιχεία του να πει κάποια λόγια για εσάς. Τέλος πρέπει να έχετε ανεβάσει την πρόσφατη αναλυτική βαθμολογία καθώς και το βιογραφικό σας( Αγγλικά ή Γαλλικά).

Για περισσότερες πληροφορίες: εδώ http://www.spoudase.gr/praktike-askese-sto-cern

Αιτήσεις μέχρι: 27/01/2017
Πηγή: alfavita 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...