28 Νοε 2016

Τechnology Helps Society Workshop

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ)  και με την υποστήριξη του Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS, διοργανώνουν συνάντηση εργασίας.

Η έννοια του ‘’SmartCity’’είναι πολυδιάστατη. Στην ουσία της, αφορά στο σύνολο του πληθυσμού, αλλά και των επισκεπτών των πόλεων. Αφορά στην οικονομική, οικολογική και βιώσιμη ανάπτυξή τους. Η τεχνολογία είναι αναγκαίος αλλά όχι ικανός παράγοντας. Οι στρατηγικές και οι πολιτικές που θα ακολουθηθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση είναι καθοριστικές. Ο ΣΕΚΕΕ προσπαθεί να συμβάλλει σε αυτόν τον διάλογο, με δύο τρόπους:
●     Με την παρουσίαση προτάσεων που βασίζονται σε καινοτόμες τεχνολογίες από εταιρείες και στελέχη που ζούν εμέσα στις πόλεις μας και,

●     Από την συζήτηση για τη χρήση τους με την τοπική αυτοδιοίκηση. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε και τα δύο μέρη να βρεθούν σε μια αμοιβαία επωφελή σχέση. Να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις αδράνειες, τους διοικητικούς και οικονομικούς περιορισμούς, προσφέροντας λύσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση και, παράλληλα, πεδίο ανάπτυξης στους νέους επιστήμονες και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον χώρο.
Φιλοδοξία μας μέσα από αυτήν την ημερίδα είναι να συνεχίσουμε και να εμβαθύνουμε αυτόν τον γόνιμο διάλογο, εντάσσοντάς τον στην αναγκαίαδιαδικασία για την Ευφυή - Ανοικτή Πόλη.
Στη συνάντηση εργασίας θα συμμετέχουν στελέχη και εκπρόσωποι από την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Προβλέπεται να δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Το αναλυτικό πρόγραμμα υπάρχει διαθέσιμο στο site του ΣΕΚΕΕ.
Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα εγγραφής εδώ .

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ηλιάς Γεραφέντη 210 6450051 -  eliasg@one9six.com

Ημερομηνία : 29/11/2016
Έναρξη : 09:00
Λήξη : 15:00
Χώρος - Αίθουσα : Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο (Δ2)
Είδος εκδήλωσης : Επιχειρηματικότητα
Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...