29 Νοε 2016

Κατάρτιση και εργασία για 450 νέους στη Nestle

300 θέσεις απασχόλησης και 150 θέσεις μαθητείας προβλέπει για την Ελλάδα το πρόγραμμα της Nestle «Nestle Needs YOUth». Έως το 2020 η Nestle θα προσλάβει 20.000 νέους έως 30 ετών σε εγκαταστάσεις της στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική

Τετρακόσιες πενήντα νέες θέσεις εργασίας, κατάρτισης και μαθητείας για νέους έως 30 ετών θα καλύψει -μόνο στην Ελλάδα- η εταιρεία προϊόντων διατροφής, υγείας και ευεξίας, Nestle, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για τη νεανική απασχόληση «Nestle Needs YOUth». Πρόκειται για 300 προσλήψεις νέου προσωπικού και 150 ευκαιρίες κατάρτισης και μαθητείας για το χρονικό διάστημα 2017-2020.


Οι εν λόγω θέσεις εντάσσονται στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος, ο οποίος βασίζεται σε τέσσερις δεσμεύσεις.

  1. Συγκεκριμένα, η Nestle δεσμεύεται να προσλάβει 20.000 νέους ανθρώπους κάτω των 30 ετών -σε όλες τις λειτουργικές θέσεις- σε χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής όπου δραστηριοποιείται. 
  2. Το ίδιο διάστημα θα «ανοίξουν» 15.000 θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης, ενώ, θα εισάγει και σχήματα μαθητείας.
  3. Επιπλέον, θα διοργανώσει εργαστήρια στο πλαίσιο του πυλώνα «Ετοιμότητα για Εργασία - Readiness for work» σε συνεργασία με σχολεία και πανεπιστήμια. Η δράση θα περιλαμβάνει προγράμματα συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού σε σχολεία και κολέγια σε όλη την Ευρώπη με τη διεξαγωγή σεμιναρίων συνεντεύξεων, συμπλήρωσης βιογραφικών και πληροφοριών οι οποίες απαιτούνται για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.
  4. Τέλος, η τέταρτη δέσμευσή της εστιάζει στη δράση «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά - Alliance for YOUth», στοχεύοντας σε 230.000 ευκαιρίες απασχόλησης και μαθητείας μέχρι το 2020 μαζί με τους πάνω από 200 εταίρους της εταιρείας, στηρίζοντας έτσι τη συνεργασία επιχειρήσεων και εκπαιδευτικού συστήματος. 


Οι δεσμεύσεις της εταιρείας έως το 2020 και οι στόχοι της για τον πυλώνα της Πρωτοβουλίας «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά», ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του α΄ κύκλου της πανευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας «Nestle Needs YOUth», η οποία έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη.
Κατά τη διάρκειά της, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nestle Ελλάς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή έκβαση του πρώτου κύκλου του προγράμματος, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας. «Σήμερα κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος. Η πορεία αυτή, που με έναν τρόπο μεταμόρφωσε όλο τον οργανισμό μας και έδωσε μια νέα διάσταση στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την επιχειρηματικότητα, συνεχίζεται. Αυτή η σημαντική συνάντηση, ας είναι μια επιπλέον ώθηση για να δουλέψουμε όλοι μαζί δημιουργώντας μια καλύτερη μέρα για τους νέους μας», κατέληξε.

Περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...