18 Οκτ 2016

Amazon_Θα γίνουν 120.000 νέες εποχικές προσλήψεις

Νέες προσλήψεις αναμμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα από την εταιρία Amazon.com στις ΗΠΑ.

Η εταιρία Amazon.com ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσλάβει πάνω από 120.000 εποχικούς υπαλλήλους στις ΗΠΑ για την ερχόμενη εορταστική περίοδο, 20% περισσότερους σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που αποτυπώνει την αυξανόμενη απειλή του κολοσσού των διαδικτυακών πωλήσεων στους παραδοσιακούς παίκτες του λιανεμπορίου.  Αμερικανικές εταιρίες λιανικού εμπορίου, όπως η Macy’s, η Target και η Kohl’s, έχουν πει ότι σχεδιάζουν να προσλάβουν λιγότερους εποχικούς εργαζόμενους ή να διατηρήσουν τον αριθμό τους στα ίδια επίπεδα με τα περυσινά κατά τη φετινή εορταστική περίοδο.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ οι περισσότεροι από 14.000 εποχικοί υπάλληλοι έγιναν μόνιμοι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης μετά τις γιορτές πέρυσι, και η εταιρία αναμένει φέτος να αυξηθεί αυτός ο αριθμός, όπως ανακοίνωσε η Amazon.

Η αμερικανική συνομοσπονδία λιανεμπορίου προέβλεψε νωρίτερα αυτό το μήνα αύξηση κατά 3,6% στις πωλήσεις της φετινής εορταστικής περιόδου, με τις διαδικτυακές πωλήσεις να αυξάνονται κατά 7-10%.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τους παραδοσιακούς παίκτες του αμερικανικού λιανεμπορίου τα τελευταία χρόνια είναι να αντιμετωπίσουν την ανάπτυξη των διαδικτυακών ανταγωνιστών τους, κυρίως της Amazon, που προσφέρουν τα ίδια προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές και έχουν καταστήσει τις αγορές πιο εύκολες. Παράλληλα, διατηρούν τις προβλέψεις για το τζίρο και τα επίπεδα των αποθεμάτων τους χαμηλά – και τις προσλήψεις περιορισμένες – ενόψει της φετινής εορταστικής περιόδου για να αποφύγουν μια επανάληψη της περυσινής χρονιάς, όταν ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός έπληξε τις πωλήσεις και αύξησε τον όγκο των αδιάθετων προϊόντων.
Πηγή: alfavita 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...