9 Σεπ 2016

680 μόνιμοι δικαστικοί υπάλληλοι 3 ειδικοτήτων

Στο ΑΣΕΠ θα υποβληθεί μέσα στον Σεπτέμβριο το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την πρόσληψη 680 μόνιμων δικαστικών υπαλλήλων από τρεις ειδικότητες (Γραμματείας, Πληροφορικής, Επιμελητές).

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καθοριστεί οι 48 θέσεις που καλύπτονται από πρόσωπα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998 και πλέον το αίτημα παίρνει τον δρόμο για την Ανεξάρτητη Αρχή.
Ωστόσο η προκήρυξη του ΑΣΕΠ θα αφορά τις δύο από τις τρεις ειδικότητες (Γραμματέων και Πληροφορικής), καθώς οι 24 ΥΕ Δικαστικοί Επιμελητές που περιλαμβάνει το αίτημα θα προσληφθούν με διαγωνισμό που θα διενεργήσει το ίδιο το υπουργείο.


Το νέο προσωπικό θα ενισχύσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, τα τακτικά διοικητικά δικαστήρια και τις εισαγγελίες όλης της χώρας και θα προσληφθεί με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια) στις εξής ειδικότητες:
• ΠΕ Γραμματέων Δικαστηρίων: 427 θέσεις
• ΤΕ Γραμματέων Δικαστηρίων: 45 θέσεις
• ΔΕ Γραμματέων Δικαστηρίων: 140 θέσεις
• ΠΕ Πληροφορικής: 34 θέσεις
• ΤΕ Πληροφορικής: 10 θέσεις

Οι 48 θέσεις που θα καλυφθούν από άτομα που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν2643/1998 αφορούν 32 θέσεις ΠΕ Γραμματέων σε Πρωτοδικεία, Ειρηνοδικεία και Εφετεία, 3 θέσεις ΤΕ Γραμματέων, 7 θέσεις ΔΕ Γραμματέων, 2 ΠΕ Πληροφορικής και 3 θέσεις ΥΕ Επιμελητών.

Ολοι οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Γραμματέων για να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία πρέπει εκτός των απαραίτητων τίτλων σπουδών να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση μιας ξένης γλώσσας καθώς και πιστοποιημένη γνώση Η/Υ. Για την ειδικότητα των δικαστικών γραμματέων ενδέχεται να υπάρξει γραπτή εξέταση για τους υποψήφιους/ες που έχουν τα απαραίτητα προσόντα.
Για τον κλάδο ΠΕ και ΤΕ Πληροφορικής απαιτείται πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ και πολύ καλή γνώση μιας ξένης γλώσσας.
 

Πηγή: ethnos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...