10 Δεκ 2015

Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας


Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας προσφέρει την ευκαιρία σε επιχειρηματίες με έδρα την Ελλάδα να λάβουν δωρεάν παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και καθοδήγησης, καθώς επίσης και μέρος της συνολικής βράβευσης που ανέρχεται στα €1.25 εκατομμύρια, με σκοπό την υποστήριξη της νέας επιχειρηματικής τους προσπάθειας. Μετά από τρεις εξαιρετικά επιτυχημένους διαγωνισμούς, οι ένδεκα νικητές που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα υλοποιούν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις με την υποστήριξη του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας και των συνεργατών του προγράμματος.Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας θεσμοθετήθηκε το 2012 με σκοπό την ενίσχυση έμπειρων ή νέων επιχειρηματιών στην προσπάθεια υλοποίησης νέων επιχειρηματικών ιδεών με την παροχή χρηματοδότησης, υπηρεσιών υποστήριξης αλλά και καθοδήγησης. Ο Όμιλος Libra Group έχει δεσμευθεί για χρηματοδότηση άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ προς το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, που θα βοηθήσει τους επιχειρηματίες στην Ελλάδα να επενδύσουν στον τόπο τους και να ωθήσουν την οικονομική ανάπτυξή του. Συμμέτοχοι στο πρόγραμμα του Βραβείου είναι η Τράπεζα Πειραιώς, συμβάλλοντας στην κατάρτιση και εκπαίδευση των νικητών και όχι μόνο από το 2014, η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία και ο κος Δημήτρης Γουλανδρής. Ανάμεσα στους υποστηρικτές των νικητών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας είναι η Microsoft, η Kick Athens, η Antidote, το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου, η People for Business, η Reed Smith, η S&Team και η SAP Hellas.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
Η αίτηση για το βραβείο δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή:
• Κάνετε εγγραφή οποιαδήποτε στιγμή πατώντας στο ‘Αίτηση’
• Δημιουργήτε το προσωπικό σας λογαριασμό
• Μπορείτε να συνδεθείτε και να ενημερώσετε το λογαριασμό σας οποιαδήποτε στιγμή
• Κάνετε αίτηση και χτίζετε το επιχειρηματικό σας σχέδιο κατά τη διάρκεια υποβολής αιτήσεων
• Επισύναπτετε υποστηρικτικά έγγραφα και υπολογιστικά φύλλα
• Καταθέτετε την αίτησή σας
• Η Ομάδα του Βραβείου και οι κριτές θα αξιολογήσουν όλες της αιτήσεις που έχουν υποβληθεί
• Θα ανακοινωθούν οι 10 φιναλίστ τον Μάιο 2016
• Οι κριτές θα αναδείξουν μέχρι πέντε νικητές τον Ιούνιο 2016

Κάθε συμμετέχων πρέπει να υποβάλλει τις νέες επιχειρηματικές προτάσεις του με την ίδια μορφή και με αυστηρή χρήση ενός μέγιστου αριθμού λέξεων. Η εφαρμογή φιλοξενεί ένα περιορισμένο αριθμό συνημμένων υποστηρικτικών εγγράφων (φωτογραφίες, διαγράμματα, λογιστικά φύλλα κλπ). Η διαδικτυακή περιοχή που θα φιλοξενεί την αίτησή σας είναι ασφαλής και οι λεπτομέρειες του επιχειρηματικού σας σχεδίου δεν θα μοιραστούν σε κανένα τρίτο πρόσωπο. Ακόμα κι αν φτάσετε στον τελικό κατάλογο των φιναλίστ, κανένα στοιχείο της επιχειρηματικής σας ιδέας δεν θα δημοσιευθεί χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή σας.

Οι επιχειρηματικές ιδέες που έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν ένα βραβείο, είναι αυτές που κατά τη γνώμη των κριτών είναι πιθανότερο να επιτύχουν μια μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και κερδοφορία. Οι κριτές θα αναζητούν επιχειρηματικά σχέδια που επιδεικνύουν βιωσιμότητα, καινοτομία, χρηματοοικονομική σύνεση και δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός του 2016 θα ξεκινήσει σύντομα.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα είναι 10 Μαρτίου 2016.
Έπειτα από ενδελεχή αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων θα πραγματοποιηθεί ανακοίνωση της λίστας των φιναλίστ στην ιστοσελίδα το Μάιο 2016.
Τον Ιούνιο 2016, θα ανακοινωθούν ένας έως πέντε νικητές

Οι νικητές θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της ετήσιας τελετής βράβευσης του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας. Οι νικητές θα λάβουν χρηματοδότηση για την επιχείρησή τους βάσει των αναγκών που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.  Δεν θα υπάρξουν ούτε τόκοι, ούτε χρεώσεις και η αποπληρωμή χρονικά θα εκτείνεται εντός πενταετίας. Οι νικητές θα πρέπει να υπογράψουν μια συμφωνία χρηματοδότησης με την εταιρεία, η οποία είναι μέλος του Libra Group, και η οποία θα οριστεί ως ο επίσημος χρηματοδότης στους νικητές του βραβείου. Η παρούσα συμφωνία επιβάλλει ορισμένες προϋποθέσεις στο νικητή. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, η συμφωνία θα προβλέπει χρηματοδότηση, η οποία θα καταβληθεί πλήρως, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του επιχειρηματικού σχεδίου που υποβλήθηκε.
 

Περισσότερα στο hellenicaward 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...