6 Νοε 2015

Δωρεάν σεμινάρια για επίδοξους αγρότες

Την ευκαιρία να εκπαιδευτούν δωρεάν μέσα από έξι επιμορφωτικά σεμινάρια, που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, θα έχουν όσοι νέοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

Ειδικότερα, η δωρεάν εκπαίδευση θα καλύψει τους εξής τομείς:
1) ελαιοκομία,
2) αμπελουργία,
3) κηπευτικές καλλιέργειες, θερμοκήπια, υδροπονία,
4) αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά,
5) άνυδροι κήποι – φυτοδώματα (ταρατσόκηποι) αγροτουριστικών μονάδων,
6) εδώδιμα μανιτάρια: καλλιέργεια και αξιοποίηση.


Τα σεμινάρια θα έχουν διάρκεια 50 ώρες το καθένα και θα υλοποιηθούν στην Αθήνα με τη συνεργασία του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν νέοι και νέες, ηλικίας 24 έως και 40 ετών, άνεργοι και εργαζόμενοι.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 και οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά έως και την Κυριακή 15.11.2015.

Πιο συγκεκριμένα:
−Για τα σεμινάρια 1) ελαιοκομία, 2) αμπελουργία, 3) κηπευτικές καλλιέργειες, θερμοκήπια, υδροπονία και 4) αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση akatsarou@minedu.gov.gr
−Για τα σεμινάρια 5) άνυδροι κήποι – φυτοδώματα ( ταρατσόκηποι ) αγροτουριστικών μονάδων και 6) εδώδιμα μανιτάρια: καλλιέργεια – αξιοποίηση, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση kthanopoulos@minedu.gov.gr

Κατά τη συμπλήρωση των θέσεων συμμετοχής θα δοθεί προτεραιότητα στους ανέργους νέους/νέες, ενώ στην περίπτωση κατά την οποία ο αριθμός των ενδιαφερομένων υπερβαίνει τον αριθμό των προβλεπομένων θέσεων θα πραγματοποιηθεί δημόσια κλήρωση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη διεύθυνση Νέας Γενιάς στο Τμήμα Αναπτυξιακών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας και στα τηλέφωνα 210/3442492 (Αθηνά Πανταζή), 210/3442491 (Άρτεμις Κατσαρού) και 210/3442774 (Κώστας Θανόπουλος).
 

Πηγή: blog.xe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...