20 Νοε 2015

Προσλήψεις δικηγόρων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Συνολικά έξι ασκούμενοι δικηγόροι προκειμένου να κάνουν μέρος της πρακτικής τους άσκησης για έξι μήνες με δυνατότητα παράτασης, θα προσληφθούν από τη Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έπειτα από εισήγηση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, η οποία και εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε, θα προσληφθούν τέσσερις ασκούμενοι δικηγόροι στη Νομική Υπηρεσία της έδρας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και δύο ασκούμενοι στο γραφείο της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Το χρονικό διάστημα της άσκησής τους, ορίζεται για έξι (6) μήνες με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον διάστημα έξι (6) μηνών μετά από αίτηση του υποψηφίου και την αποδοχή της παράτασης από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η μηνιαία αποζημίωση των ασκούμενων δικηγόρων θα ανέρχεται στο ποσό των 600 ευρώ, ενώ το ωράριο της ημερήσιας απασχόλησης ορίζεται σε οκτώ (8) ώρες ανάλογα με τις ανάγκες της Νομικής Υπηρεσίας.


Στο τέλος της άσκησης θα χορηγείται στον ασκούμενο δικηγόρο βεβαίωση ολοκλήρωσης της άσκησης από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Η δυνατότητα για την πρόσληψη ασκούμενων δικηγόρων σε εν γένει δημόσιες υπηρεσίες και Οργανισμούς, προκειμένου να κάνουν μέρος της πρακτικής τους άσκησης, δίνεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βάσει του αναμορφωμένου Κώδικα Δικηγόρων (άρθρο 13 παρ. 3 & 5 ν.4194/2013).

Η απόφαση που εκδόθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας θα σταλεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο και θα μεριμνήσει για την έκδοση κοινής Υπουργικής Απόφασης Υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών για το χρόνο άσκησης των υποψηφίων δικηγόρων, την διαδικασία επιλογής τους, τη δυνατότητα παράτασης και την αμοιβή τους, η οποία θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
 

Πηγή: rizopoulospost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...