2 Σεπ 2015

Αιτήσεις στο ΣτΕ για προεκλογικές προσλήψεις

Βροχή οι αιτήσεις για προεκλογικές προσλήψεις υποβάλλονται στο ΣτΕ από διάφορους φορείς του δημοσίου.
Γιατί υποβάλλονται στο ΣτΕ; Διότι από την ημέρα που ανακηρύσσονται οι βουλευτικές εκλογές, απαγορεύονται οι προσλήψεις και οι μεταθέσεις υπαλλήλων στο  δημόσιο, ενώ αντίθετα επιτρέπονται οι προσλήψεις, μεταθέσεις, κ.λπ. εφόσον προηγηθεί -σύμφωνα με το νόμο  2190/1994 – η προηγούμενη θετική γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως προς την αναγκαιότητα των προσλήψεων, μεταθέσεων, κ.λπ. κατά την προεκλογική περίοδο.


Εως τώρα έχουν υποβληθεί οι εξής αιτήσεις:
  • Το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί την πρόσληψη 32 υπαλλήλων  με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για την κάλυψη αναγκών λόγω του κύματος των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα και 6 υπαλλήλων για το κέντρο υποδοχής μεταναστών της Λέσβου. Ακόμη, το ίδιο υπουργείο ζητεί την πρόσληψη 17 δημοτικών αστυνομικών, όπως και την μετάταξη ενός υπαλλήλου.
  • Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ζητεί την αναστολή της απαγόρευσης των πάσης φύσεως υπηρεσιακών μεταβολών και προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού, χωρίς ωστόσο να καθορίζεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών.
  • Το υπουργείο Εργασίας ζητεί την εξαίρεση από την αναστολή προσλήψεων ωρομισθίου εκπαιδευτικού προσωπικού, χωρίς όμως και πάλι να αναφέρεται ο ακριβής αριθμός των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν.
  • Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ζητεί την πρόσληψη 51 υπαλλήλων με 8μήνες συμβάσεις εργασίας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. 
  • Ο Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου ζητεί την πρόσληψη 83 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
  • Ο  Δήμος Κισσάμου ζητεί την πρόσληψη 2 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου  για την κάλυψη εποχικών αναγκών.
  • Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ναυπλιέων ζητεί την πρόσληψη  υπαλλήλων  με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (11μήνη απασχόληση).
  • Τέλος, το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισίδωρος και Ραϋμόνδου Ντάνκαν ζητεί την άδεια για να προκηρύξει τη διαδικασία πρόσληψης καθηγητών χορού  για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
  •  
Πηγή: kerdos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...