7 Ιουλ 2015

Στήριξη της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας

Μια νέα επιχείρηση για να προχωρήσει χρειάζεται κάποια ώθηση από άτομα με κάποια σχετική εμπειρία και γνώση. Κάτι τέτοιο έρχεται να προσφέρει το innovathens  που φιλοξενείται στην Τεχνόπολη στην Αθήνα. Μια σειρά από εκδηλώσεις προσπαθούν να δώσουν μια συμβουλευτική νότα στο θολό τοπίο που βρίσκονται οι επιχειρήσεις ειδικά αυτήν την εποχή.


Κατά χρονολογική σειρά λοιπόν, παρακάτω παρουσιάζονται αυτές οι πρωτοβουλίες:

How to fund your startup through EU funding
Η εκπαιδευτική – συμβουλευτική εταιρία NSF CYBERALL ACCESS, ο εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νικόλαος Φλωράτος και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του  Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS διοργανώνουν το σεμινάριο “How to fund your startup through EU funding” την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015, από τις 17:30 μέχρι τις 19:00.
Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα ενημερωθούν για τις διάφορες ευκαιρίες χρηματοδότησης που μπορούν να αξιοποιήσουν για να προωθήσουν την ιδέα, αποστολή ή όραμα της επιχείρησής τους.
Το σεμινάριο θα γίνει στα αγγλικά αλλά διευκρινήσεις θα δίνονται και στα ελληνικά.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά προαπαιτείται εγγραφή.

Ubuntu Install Fest
Η κοινότητα του Ubuntu-gr και η Εταιρεία Ελευθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) σε συνεργασία με το INNOVATHENS σας καλούν στο Ubuntu Linux Installfest, την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015, στις 18:00 μ.μ. το απόγευμα στο κτίριο του Innovathens στην Τεχνόπολις στο Γκάζι
Στόχος του Ubuntu Installfest είναι η γνωριμία του κοινού με το λειτουργικό σύστημα Ubuntu Linux καθώς και την Ελληνική τοπική κοινότητα (Ubuntu-gr).
Μερικά από τα σενάρια που θα προσπαθήσουν να καλύψουν είναι:
●     Η εγκατάσταση του Ubuntu Linux ως μοναδικό λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή.
●     Η εγκατάσταση του Ubuntu Linux ως σύστημα διπλής-εκκίνησης (dual boot), παράλληλα με όποιο άλλο λειτουργικό σύστημα έχετε ήδη εγκατεστημένο.
●     Η αναβάθμιση του Ubuntu Linux σε νεότερη έκδοση.
●     Ο εντοπισμός και η διόρθωση σφαλμάτων σε υπάρχουσα εγκατάσταση.
Να πάτε στο Installfest,
●     για μάθετε πως να εγκαταστήσετε, ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το λειτουργικό σύστημα Ubuntu Linux μαζί με δεκάδες εφαρμογές Ελεύθερου λογισμικού που το συνοδεύουν.
●     Να δείτε σε δράση το Ubuntu Linux ακόμη και αν δεν θέλετε να κάνετε εγκατάσταση στον υπολογιστή σας.
●     Να λύσετε τυχόν απορίες σας για το αν το Ελεύθερο και Ανοικτό Λογισμικό είναι κατάλληλο για εσάς.
●     Να λάβετε βοήθεια για τυχόν προβλήματα που έχετε κατά την εγκατάσταση και χρήση του Ubuntu.

«Marketing Υπηρεσιών Στοχευμένης Εγγύτητας σε SmartPhones» (Mobile Location Services Marketing)
Η ομάδα MobiAppGlobal σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS, θα παρουσιάσει στις 14 Ιουλίου 2015, στις 18:00, την επιχειρηματικότητα του Marketing Υπηρεσιών Στοχευμένης Εγγύτητας .
Στο σεμινάριο θα αναλυθεί το φαινόμενο Marketing Υπηρεσιών Στοχευμένης Εγγύτητας  και οι τεράστιες ευκαιρίες που ανοίγει στην ελληνική αγορά, δίνοντας απασχόληση σε άνεργους και όσους έχουν ανάγκη εισοδήματος. Επίσης θα εξηγηθεί ο τρόπος αξιοποίησης των Mobile Location Services  Apps για την προβολή των τοπικών προϊόντων και την διατήρηση δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων, με τελικό στόχο την προαγωγή του τοπικού και συλλογικού συμφέροντος, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής ή περιφερειακής βιώσιμης ανάπτυξης.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Σεμινάριο «Στρατηγική Marketing» (Marketing Strategy)
Το ΚΕΑΚ ( Κέντρο Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας), με σαφή προσανατολισμό στην τεκμηρίωση της γνώσης και της δια βίου μάθησης διοργανώνει σε συνεργασία με το INNOVATHENS, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης  του Δήμου Αθηναίων, σεμινάριο με  θέμα «Στρατηγική Marketing» (Marketing Strategy), στις 20 / 07 / 2015 (17:30 - 20:00).
Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη του Marketing, καθώς και σε φοιτητές που θέλουν να διευρίνουν τις γνώσεις τους.
Θεματολογία Εισήγησης :
ž  – Στρατηγικό Πλαίσιο
ž  – Ανάπτυξη Στρατηγικής Μάρκετινγκ
ž  – Στρατηγική Ανάλυση Περιβάλλοντος
ž  – Στρατηγικοί Στόχοι
ž  – Τμηματοποίηση
ž  – Στόχευση
ž  – Τοποθέτηση
ž  – Διαφοροποίηση
ž  – Ανταγωνιστικές Στρατηγικές Μάρκετινγκ
 

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προεγγραφή.

Περισσότερα στο innovathens 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...