30 Ιουν 2015

Περιζήτητες θέσεις στο Λουξεμβούργο για στελέχη Οικονομικών και Πληροφορικής

Όαση... απασχόλησης για δεκάδες άτομα, τα οποία αναζητούν μία θέση εργασίας, φαντάζει του Δουκάτο του Λουξεμβούργου.
Τοποθετημένη μεταξύ του Βελγίου, της Γερμανίας και της Γαλλίας, η χώρα προσφέρει στους κατοίκους, αλλά και στους εργαζομένους τρίτων χωρών, που μετεγκαθίστανται σε αυτήν, το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα παγκοσμίως, ενώ διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα στοιχειώδους και επαγγελματικής εκπαίδευσης, αλλά και εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό ανεργίας (πρόκειται για την τρίτη χώρα με τη μικρότερη ανεργία και ποσοστό 5,7% για το 2014).
Το Λουξεμβούργο βασίζει την οικονομία του κυρίως στην παροχή υπηρεσιών, ενώ ως δημοφιλέστεροι κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας αναδεικνύονται ο τραπεζικός τομέας, ο ορυκτός πλούτος αλλά και οι βιομηχανίες μεταλλομηχανουργίας, τροφίμων, χημικών προϊόντων και καπνών. Βασικές πηγές εισοδήματος αποτελούν, επίσης, η χαλυβουργία, η εκμετάλλευση δασών και ο τουρισμός.


Οσο για τις θέσεις εργασίας που προσφέρονται στη χώρα, εκτείνονται σε μια ευρεία γκάμα επαγγελμάτων σε όλους τους παραπάνω τομείς. Κάποιες από τις θέσεις σε μεγάλες εταιρείες του Λουξεμβούργου στους τομείς του ΙΤ, του ανθρώπινου δυναμικού, της διαχείρισης κινδύνων, των οικονομικών και των χρηματοοικονομικών:

• Θέση: HR Recruitment Officer
Εργοδότης: Alter Domus
Προσόντα: Πτυχίο πανεπιστημίου ή μεταπτυχιακός τίτλος στο αντικείμενο της θέσης, προϋπηρεσία διάρκειας έως δύο ετών, άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, πολύ καλή γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή και, συγκεκριμένα, Windows 2003/2007 και MS Office. Η γνώση της γερμανικής ή γαλλικής γλώσσας αξιολογείται ως πρόσθετο προσόν.
Πληροφορίες: http://www.alterdomus.com/

• Θέση: Manager Consultant in Funds Regulation
Εργοδότης: PriceWaterhouseCoopers
Προσόντα: Επαγγελματική εμπειρία διάρκειας πέντε έως δέκα ετών στην αγορά κεφαλαίων με εξειδίκευση στους Κεφαλαιακούς Κανονισμούς (Fund Regulations), εμπειρία στη διοίκηση ομάδων, ενδιαφέρον για την επιχειρηματική ανάπτυξη, ενδιαφέρον για τη νομοθεσία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, άριστη γνώση της αγγλικής και της γερμανικής ή γαλλικής γλώσσας, καλή γνώση του προγράμματος Document Management System.
Πληροφορίες: http://careers.pwc.lu/careers/index.html

• Θέση: Risk Management Generalist
Εργοδότης: Εθνική Τράπεζα Λουξεμβούργου
Προσόντα: Πτυχίο πανεπιστημίου ή μεταπτυχιακό στα Μαθηματικά, στη Μηχανική, στα Οικονομικά ή στη Διαχείριση, εμπειρία διάρκειας τουλάχιστον τριών ετών στον κλάδο της Διαχείρισης Κινδύνων, γνώση του Κανονισμού Τραπεζικών Συναλλαγών, άριστη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή και, κυρίως, των MS Office, γνώσεις χειρισμού εργαλείων βάσεων δεδομένων, όπως SAS και Business Objects, άριστη γνώση της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας.
Πληροφορίες: https://www.bil.com/Pages/default.aspx

• Θέση: Corporate Action Officer
Εργοδότης: KBL European Private Bankers SA
Προσόντα: Πτυχίο πανεπιστημίου ή μεταπτυχιακός τίτλος στη Νομική Επιστήμη, στα Χρηματοοικονομικά, στην Οικονομική Επιστήμη ή στη Λογιστική, σε βάθος κατανόηση των κοινών επιχειρηματικών πράξεων, του Διακανονισμού Τίτλων, των Διεθνών Πληρωμών, των Κεφαλαιαγορών και της Φορολογικής Επεξεργασίας, άριστη γνώση των MS Office και των εργαλείων Swift Alliance και Telekurs iD, εμπειρία διάρκειας τουλάχιστον πέντε ετών στο αντικείμενο της θέσης.
Πληροφορίες: https://www.kbl.lu/
 

Πηγή: ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...