2 Ιουν 2015

906 μόνιμοι νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό

Σε προσλήψεις-εξπρές 906 μόνιμων νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού προχωρά το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης με στόχο τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Η κατανομή των 906 θέσεων σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας περιλαμβάνει 706 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και 200 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων με προτεραιότητα στις παραϊατρικές ειδικότητες.
Η κατανομή των θέσεων βρίσκεται εδώ .
Ολες οι Υγειονομικές Περιφέρειες θα ενισχυθούν με νέο προσωπικό, αλλά ως επί το πλείστον η 1η ΥΠΕ, που αντιμετωπίζει τα περισσότερα περιστατικά. Στα νοσοκομεία με τις περισσότερες προσλήψεις ανήκουν το Θριάσιο, το Γ.Κ. Νίκαιας, το Τζάνειο, το Γ. Γεννηματάς, η Σωτηρία και ο Ευαγγελισμός. Οσο για τις πιο δημοφιλείς ειδικότητες, δεν είναι άλλες από τις ΤΕ Νοσηλευτών, ΤΕ Μαιών, ΤΕ Ραδιολογίας, ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών, ΔΕ Βοηθών Ιατρικών Εργαστηρίων και ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό.

Θα ακολουθήσουν από το υπουργείο Υγείας:
-η προκήρυξη μόνιμων θέσεων γιατρών του ΕΣΥ που θα ενισχύσουν άγονες, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές
-η πρόσληψη 800 επικουρικών γιατρών για τα νοσοκομεία και 620 για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
-η κατανομή 622 θέσεων επικουρικών διαφόρων ειδικοτήτων.

Υπενθυμίζεται πως η κατανομή των 906 θέσεων μόνιμου προσωπικού έγινε με βάση την ιεράρχηση των πλέον επειγουσών αναγκών, λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, τις Υγειονομικές Περιφέρειες, καθώς και τα υπομνήματα φορέων και σωματείων εργαζομένων.
 

Πηγή: ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...