29 Ιουν 2015

55 διοικητικοί υπάλληλοι στο «Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας»

Πενήντα πέντε προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO), προκειμένου να στελεχωθεί το μουσείο «Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας» στις Βρυξέλλες.

Οι ειδικότητες που ζητούνται αφορούν:20 θέσεις Επιμελητών: Οι επιμελητές θα είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη των εκθέσεων του μουσείου, θα καθορίζουν τα θέματα και τα εκθέματα για τις εν λόγω εκθέσεις, θα τις επιμελούνται, ενώ θα είναι υπεύθυνοι για τον εκσυγχρονισμό της μόνιμης έκθεσης και για τον εμπλουτισμό της συλλογής του μουσείου. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον τετραετείς πανεπιστημιακές σπουδές στην Ιστορία ή σε συναφές αντικείμενο και να έχουν τουλάχιστον 6 έτη επαγγελματικής πείρας σε τομέα σχετικό με τα επαγγελματικά τους προσόντα.
15 θέσεις Εκπαιδευτών μουσείου: Οι εκπαιδευτές θα φροντίζουν ώστε οι επισκέπτες να αποκτούν την καλύτερη δυνατή εκπαιδευτική εμπειρία από την επίσκεψή τους στην έκθεση. Ως προϋποθέσεις πρόσληψης θεωρούνται η απόκτηση πτυχίου ΑΕΙ στην εκπαίδευση μουσείου, τη μουσειολογία, την Ιστορία ή σε συναφή αντικείμενα, καθώς και η τουλάχιστον εξαετής επαγγελματική πείρα στο αντικείμενο.
5 θέσεις Συντηρητών - Υπευθύνων συντήρησης και συλλογής: Οι συντηρητές θα είναι υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη της ίδιας συλλογής και των δανεικών αντικειμένων. Απαιτείται γενική γνώση των τεχνικών συντήρησης, τουλάχιστον τέσσερα έτη ολοκληρωμένων πανεπιστημιακών σπουδών στη συντήρηση και τη μουσειολογία ή σε συναφή αντικείμενα, καθώς και τουλάχιστον 6 έτη επαγγελματικής πείρας σε τομέα που έχει σχέση με τα επαγγελματικά προσόντα.
10 θέσεις Βοηθών επιμελητή: Οι βοηθοί επιμελητή θα βοηθούν τους επιμελητές που είναι υπεύθυνοι για ορισμένους τομείς της μόνιμης έκθεσης. Βασικό προσόν τους θεωρείται η κατοχή πτυχίου στην Ιστορία ή σε συναφές αντικείμενο καθώς και η τριετής επαγγελματική πείρα στον τομέα των εκθέσεων μουσείου. Εναλλακτικά μπορούν να διαθέτουν δίπλωμα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τουλάχιστον έξι έτη επαγγελματικής πείρας (ιδανικά στον τομέα των εκθέσεων μουσείου).
5 θέσεις Βοηθών υπευθύνου συντήρησης και συλλογής: Οι βοηθοί του υπευθύνου συντήρησης και συλλογής θα βοηθούν στη διαφύλαξη και τη διαχείριση της συλλογής και θα είναι υπεύθυνοι για τον χειρισμό, τον έλεγχο της κατάστασης των αντικειμένων, τα μέτρα συντήρησης, τη μεταφορά τους κ.λπ. Απαιτείται πτυχίο συντηρητή και τουλάχιστον τριετής επαγγελματική πείρα σε συναφή τομέα ή απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τουλάχιστον εξαετής επαγγελματική πείρα σε συναφή τομέα.

Για όλες τις θέσεις οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν καλά την αγγλική, ή γαλλική, ή γερμανική γλώσσα.

Οι ενδιαφερόμενοι που διαθέτουν τα προσόντα μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της EPSO μέχρι τις 23 Ιουλίου 2015 (στις 12 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών).
 

Πηγή: ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...