11 Μαΐ 2015

Διαγωνισμός καινοτομίας StartTelAviv 2015

Ο διαγωνισμός καινοτομίας “StartTelAviv 2015″, που αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ και πραγματοποιείται από Ισραηλινές Πρεσβείες σε επιλεγμένες χώρες σε διάφορα μέρη του κόσμου, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα και τους ID-GC, με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη της συνεργασίας Ισραήλ-Ελλάδας στους τομείς των νεοφυών επιχειρήσεων και της καινοτομίας.Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ελληνικά τεχνολογικά startups που βρίσκονται σε στάδιο αρχικής χρηματοδότησης και έχουν ήδη αναπτύξει ένα πρωτότυπο προϊόν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν συμμετοχή μέχρι τις 5 Ιουνίου 2015 στο “StartTelAviv 2015”. Οι νικητές θα επιλεγούν από τους φιναλίστ σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου στο Ιnnovathens, τον κόμβο τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη.

Η ομάδα που θα αναδειχθεί θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει ένα ταξίδι στο Ισραήλ για να συμμετάσχει στο φεστιβάλ καινοτομίας DLD Tel Aviv Innovation Festival 2015 που θα λάβει χώρα στις 5-11 Σεπτεμβρίου 2015 στο Τελ Αβίβ και αποτελεί το μεγαλύτερο συνέδριο εκπροσώπων στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας στο Ισραήλ όπου συγκεντρώνονται εκατοντάδες εκπρόσωποι νεοφυών επιχειρήσεων, επενδυτικών κεφαλαίων, επενδυτές “άγγελοι” (angel investors) καθώς και στελέχη κορυφαίων πολυεθνικών εταιρειών.

Το Ισραήλ διαθέτει πολύ ανεπτυγμένο οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας  με πάνω από 5.000 νεοφυείς επιχειρήσεις. Οι εξαγωγές στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας αυξήθηκαν κατά 3.700% από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε 39 δισεκατομμύρια. Οι επενδύσεις του κράτους στην έρευνα και ανάπτυξη αυξήθηκαν κατά 223% από 1.3% στο 4.2%, το οποίο είναι το υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο.

Περισσότερα εδώ
 

Πηγή: euro2day 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...