5 Μαρ 2015

Ημερίδα για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην υποσαχάρια Αφρική

Ημερίδα για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζουν 5 χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής διοργανώνει στις 12/3 το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων και το Ελληνοαφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαρτίου, από τις 4 μ.μ έως 8 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, Θεσσαλονίκη).Στην εκδήλωση θα γίνουν παρουσιάσεις για 5 χώρες της περιοχής, τη Νότια Αφρική, τη Νιγηρία, τη Ζάμπια, την Κένυα και τη Μποτσουάνα. Εισηγητές θα είναι επιχειρηματίες, που έχουν πλούσια εμπειρία καθώς και στελέχη πρεσβειών που θα αναφερθούν στην πορεία της οικονομίας των χωρών αλλά και στις εκτιμήσεις για μελλοντικές εξελίξεις, το επιχειρηματικό περιβάλλον και τις συνθήκες που επικρατούν, τις διαδικασίες, τους τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και προοπτικές, τις δυνατότητες συμπράξεων με τοπικούς εταίρους, τις πρακτικές κ.λπ.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων θα δοθεί η ευκαιρία για κατ' ιδίαν επαφές και συζητήσεις των επιχειρηματιών με τους προσκεκλημένους ομιλητές για ειδικότερη ενημέρωση και συζήτηση επί ατομικών σχεδίων.

Μετά την ημερίδα και με βάση το ενδιαφέρον που θα προκύψει, ο ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων, σε συνεργασία με το Ελληνοαφρικανικό Επιμελητήριο, το ΕΒΕΘ και τους άλλους φορείς, θα σχεδιάσει επιχειρηματική αποστολή σε ορισμένες από τις χώρες αυτές, για τις εταιρίες που επιθυμούν να επισκεφθούν και διερευνήσουν επιτόπου το πεδίο, να εντοπίσουν και να συζητήσουν με δυνητικούς εταίρους, καθώς και να έχουν επαφές με Κρατικές Αρχές και Οργανισμούς για να προωθήσουν τα ενδιαφέροντά τους.

Να σημειωθεί ότι η Υποσαχάρια Αφρική αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στην παγκόσμια οικονομία και πολλές μελέτες επισημαίνουν ότι αρκετές από τις χώρες της περιοχής προσφέρουν σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε συγκεκριμένους τομείς, λόγω των αναγκών για εκσυγχρονισμό υποδομών, τεχνολογική εξέλιξη, αναβάθμιση βιοτικού επιπέδου. Μπορεί δε να αποτελέσει πρόσφορη διέξοδο, τόσο στο εξαγωγικό πεδίο όσο και για παραγωγική δραστηριότητα και επενδύσεις.
 

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση -για την οποία δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής- μπορούν, για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της εκδήλωσης, να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, www.ebeth.gr, σε ομότιτλη καταχώριση στην ενότητα σημαντικά θέματα, ή να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Δημ. Σχέσεων, Τύπου και εκδόσεων του ΕΒΕΘ, τηλ. 2310 370132.

Πηγή: kerdos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...