2 Μαρ 2015

100 προσλήψεις επιστημόνων στα προγράμματα ανάπτυξης του ΟΗΕ

Πάνω από 100 προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπό μορφή συμβολαίου. Οι θέσεις αποτελούν «πόλο έλξης» για χιλιάδες επιστήμονες, με εξειδίκευση σε αντίστοιχους κλάδους, αλλά και ανθρωπιστικά ευαισθητοποιημένους στους τομείς της καταπολέμησης της φτώχειας, των ασθενειών, της πείνας, του αναλφαβητισμού, των διακρίσεων, αλλά και της ενίσχυσης των γυναικείων δικαιωμάτων.

Με έδρα τη Νέα Υόρκη, το πρόγραμμα χρονολογείται ήδη από το 1965 και λειτουργεί σε 177 χώρες παγκοσμίως, ενώ κατά το 2013 παρουσίαζε προϋπολογισμό ύψους πέντε δισ. δολαρίων. Η λειτουργία του προγράμματος και, κατ' επέκταση, η επιλογή των συνεργατών του περιλαμβάνει επτά βασικούς πυλώνες, οι οποίοι είναι οι ακόλουθοι:
1. Αναπτυξιακοί ανθρωπιστικοί στόχοι.
2. Δημοκρατική διακυβέρνηση.
3. Μείωση της φτώχειας.
4. Περιβάλλον και ενέργεια.
5. Πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων.
6. Αντιμετώπιση ιού HIV.
7. Ενίσχυση γυναικείου φύλου.Οι θέσεις αφορούν μία πλειάδα αναπτυσσόμενων χωρών είτε στην Αφρική, την Ασία ή αλλού, μεταξύ των οποίων η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, η Σενεγάλη, το Μπουρούντι, η Ταϊλάνδη, το Λεσότο, η Νότιος Αφρική, το Κουβέιτ, η Ουγκάντα, τα νησιά Φίτζι και Παπούα Νέα Γουινέα, η Μαδαγασκάρη, το Μπαγκλαντές, η Χιλή, η Μαλαισία, η Κίνα, η Καμπότζη, οι Σεϋχέλλες, το Καζακστάν, τα Τατζικιστάν, η Ινδία, το Κιργιστάν, η Μιανμάρ, η Υεμένη, ο Λίβανος, η Τουρκία, η Ρουάντα, η Παραγουάη και το Κονγκό. Επίσης, προσωπικό αναζητείται τόσο για την έδρα του φορέα στη Νέα Υόρκη όσο και για υπηρεσίες του στις Βρυξέλλες και στη Βόννη.
 

Περισσότερες πληροφορίες για τις θέσεις, τα καθήκοντα και τα προσόντα που απαιτούνται μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα: http://jobs.undp.org/cj_view_jobs.cfm

Πηγή: ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...