8 Δεκ 2014

Πρόγραμμα για αποφοίτους ΕΠΑ.Σ

Ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα με την επωνυμία «Συμμαχία για την Εργασία», έθεσαν σε εφαρμογή από κοινού ο ΟΑΕΔ και οι εταιρείες  ManpowerGroup, η ΜΕΝΟΝ Network και η ΜΚΟ Praksis. Κατ’ ουσίαν πρόκειται τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με κοινό στόχο την ένταξη νέων ανέργων απόφοιτων σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 17 μηνών, έχει ως στόχο την ομαλή και βιώσιμη μετάβαση 200 ανέργων νέων αποφοίτων των σχολών Μαθητείας (ΕΠΑ.Σ.) στην αγορά εργασίας και την διατήρηση τουλάχιστον 60 εξ’ αυτών – για τουλάχιστον έξι μήνες – σε κανονικές, βιώσιμες και μακράς διάρκειας θέσεις εργασίας, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Προς αυτή την κατεύθυνση, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, θα συνδυάσουν όλα τους τα πλεονεκτήματα, εγκαινιάζοντας ένα νέο μοντέλο συνεργασίας.
Συγκεκριμένα, όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως εξειδίκευσης, ηλικίας ή οποιασδήποτε άλλης παραμέτρου, θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στη διεθνή πλατφόρμα της Microsoft, IT Academy, που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως με σκοπό την ανάπτυξη των ψηφιακών τους δεξιοτήτων. Το πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής» έχει αναπτυχθεί με ορίζοντα τριετίας.
Οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Σ με το Πρόγραμμα «Συμμαχία για την Εργασία» μπορούν να βρουν εργασία και να ξεκινήσουν δυναμικά την επαγγελματική τους πορεία έχοντας την υποστήριξη τεσσάρων εξειδικευμένων και αξιόπιστων φορέων στο πλάι τους που θα τους καλύψουν σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Το Πρόγραμμα δίνει προτεραιότητα σε νέους 20 με 25 ετών, αλλά η ηλικιακή ομάδα του Προγράμματος μπορεί να διευρυνθεί και σε νέους έως και 35 ετών. Οι θέσεις εργασίας εστιάζουν, αλλά δεν περιορίζονται, στην Πράσινη Οικονομία. Το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Μέσα από το Πρόγραμμα αναζητούνται και θα καλυφθούν κατά πρώτη προτεραιότητα οι εξής ειδικότητες:
-Τεχνίτες Ηλεκτρολογικών Εργασιών
-Τεχνίτες Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων
-Τεχνίτες Μεταλλικών Κατασκευών
-Τεχνίτες Ψυκτικών Εγκαταστάσεων & Κλιματισμού
-Τεχνίτες Κτιριακών Έργων
-Τεχνίτες Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου
-Τεχνίτες Αερίων Καυσίμων (Φυσικού Αερίου)
-Τεχνίτες Μηχανών & Συστημάτων Αυτοκινήτου
-Τεχνίτες Αμαξωμάτων

Κατ’ επέκταση, το Πρόγραμμα απευθύνεται και στις παρακάτω ειδικότητες:
-Τεχνίτες Εργαλειομηχανών
-Τεχνίτες Ηλεκτρονικών Συσκευών, Εγκαταστάσεων & Υπολογιστικών Μονάδων
-Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών
-Σχεδιαστές Τεχνικών Έργων – Χρήσης Η/Υ

Δήλωση συμμετοχής είτε επικοινωνώντας με το Πρόγραμμα «Συμμαχία για την Εργασία» είτε συμπληρώνοντας την φόρμα.
 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...