3 Ιουλ 2014

Εκπαίδευση νέων επιχειρηματιών

Το VentureGarden αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών. Στόχος του προγράμματος είναι να υποστηρίξει όσους ενδιαφέρονται να δομήσουν ένα βιώσιμο επιχειρηματικό τρόπο σκέψης και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους ιδέα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από μία εκπαιδευτική διαδικασία που προσαρμόζεται απόλυτα στο προφίλ, τις ανάγκες και τις επιχειρηματικές δυνατότητες του κάθε υποψηφίου.

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν, είναι ο δεύτερος κύκλος και απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να μετατρέψουν μια ιδέα σε επιχειρηματική πραγματικότητα.


Ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η διαχείριση του προγράμματος πραγματοποιείται από κοινού από το Anatolia School of Business του American College of Thessaloniki (ACT), μέλους του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece στην Αθήνα.

Στον εαρινό πρώτο κύκλο του VentureGarden υποβλήθηκαν εκατοντάδες αιτήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με ευρύ φάσμα ενδιαφέροντος, που περιλαμβάνει κλάδους τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, υπηρεσιών διαδικτύου και τουρισμού καθώς και εξειδικευμένες ιατρικές εφαρμογές. Συνολικά, επελέγησαν 59 συμμετέχοντες οι οποίοι παρακολούθησαν το εντατικό πρόγραμμα μαθημάτων συνολικής διάρκειας 5 εβδομάδων. Οι εν λόγω συμμετέχοντες βρίσκονται πλέον στο στάδιο συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης, συνολικής διάρκειας 12 μηνών, που θα βασίζεται στο εξατομικευμένο πλαίσιο επιχειρηματικών στόχων του κάθε συμμετέχοντα.

Η διαφοροποίηση του VentureGarden έγκειται στο γεγονός ότι η κεντρική φιλοσοφία του προγράμματος δίνει έμφαση στο άτομο και τις ανάγκες του και όχι μόνο στην εκάστοτε ιδέα που αυτό επιθυμεί να αναπτύξει. Εξάλλου, για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, δεν είναι απαραίτητο οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ήδη σκεφτεί μια επιχειρηματική ιδέα προς υλοποίηση. Με το άτομο στο επίκεντρο τη φιλοσοφίας του, το VentureGarden προσκαλεί όσους έχουν πάθος με την επιχειρηματικότητα, ανεξαρτήτου ηλικίας, επαγγελματικής κατάρτισης ή δραστηριότητας να λάβουν μέρος.
 

Οι υποβολές για το δεύτερο κύκλο του εντατικού προγράμματος μαθημάτων έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν μέχρι τις 11 Ιουλίου 2014. Τα μαθήματα για το φθινοπωρινό εξάμηνο θα ξεκινήσουν στις 29 Σεπτεμβρίου 2014, αφού προηγηθεί η φάση αξιολόγησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και την συμπλήρωση της αίτησης επισκεφτείτε το www.venturegarden.gr

Πηγή: kerdos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...