17 Ιουλ 2014

Υποτροφίες σε πτυχιούχους από Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία στη Γερμανία

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές παρέχει η γερμανική κάτω βουλή σε πτυχιούχους από Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τη Διεθνή Κοινοβουλευτική Υποτροφία (IPS), καταθέτοντας αιτήσεις έως τις 31 Αυγούστου. Η πρωτοβουλία αφορά 120 υποτροφίες, στις οποίες περιλαμβάνονται εκδηλώσεις, σεμινάρια και πρακτική εξάσκηση δίπλα σε βουλευτές της γερμανικής κάτω βουλής.


Οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να είναι άνω των 30 ετών, ενώ θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης και άριστη γνώση της γερμανικής γλώσσας. Παράλληλα στην υποτροφία περιλαμβάνεται μηνιαία αποζημίωση 450 ευρώ, δωρεάν διαμονή, ασφαλιστική κάλυψη ασθενείας, ατυχήματος και αστικής ευθύνης, καθώς και τα έξοδα μετάβασης από και προς το Βερολίνο.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από το 1986, ενώ διαρκεί από την 1η Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου κάθε έτους, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια του Βερολίνου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα http://www.bundestag.de/ips.
 

Παράλληλα οι αιτήσεις κατατίθενται στην ιστοσελίδα (έως τις 31 Αυγούστου 2014):
http://www.bundestag.de/bundestag/europa_internationales/internat_austausch/neue_laender/info/griechenland/285732

Πηγή: naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...