7 Ιουλ 2014

2.800 νέες προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Στην πρόσληψη 2.800 γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού για τα νοσοκομεία, την Ψυχική Υγεία και το ΕΚΑΒ προχωρεί το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας.

Το ΑΣΕΠ θα προκηρύξει τον διαγωνισμό για νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό και όσοι βρίσκονται στον «κυλιόμενο πίνακα κατάταξης» θα δηλώσουν τις θέσεις προτίμησής τους. Η επιλογή θα γίνει με σειρά προτεραιότητας αναλόγως των μορίων που συγκεντρώνει κάθε υποψήφιος


Οπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Μάκης Βορίδης, οι θέσεις θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών, οι οποίες -σε ορισμένες περιπτώσεις- είναι επείγουσες. Από τις θέσεις αυτές, οι 700 αφορούν νοσηλευτές για τα δημόσια νοσοκομεία, οι 370 είναι θέσεις ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ, 150 θέσεις προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών στην Ψυχική Υγεία, 118 είναι θέσεις λοιπού νοσηλευτικού προσωπικού και 80 θέσεις φαρμακοποιών ΕΣΥ. Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, 200 προσλήψεις πληρωμάτων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, οι οποίες θα είναι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, οι προκηρύξεις θα γίνουν αμέσως, προκειμένου να λειτουργήσουν κρίσιμες μονάδες και υπηρεσίες, οι οποίες αντιμετωπίζουν σήμερα μεγάλα προβλήματα.

Πώς θα γίνει ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ

Μέσω του κυλιόμενου πίνακα κατάταξης του ΑΣΕΠ θα προσληφθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, ενώ οι θέσεις των ιατρών θα προκηρυχθούν με τον καθιερωμένο τρόπο, δηλαδή από το εκάστοτε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Το νέο, πρότυπο σύστημα προσλήψεων βάσει «Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης» στοχεύει στην άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών των φορέων υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και στη διευκόλυνση των υποψηφίων που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά ή και έντυπα τις δηλώσεις προτιμήσεών τους αμέσως μόλις το ΑΣΕΠ προχωρήσει στην έκδοση της προκήρυξης - πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων προς τους χιλιάδες υποψηφίους του πίνακα.

Οι διοριστέοι θα αντλούνται από τον Ετήσιο Πίνακα με βάση τη σειρά κατάταξής τους σε συνδυασμό με τη δήλωση προτιμήσεών τους, ενώ καλούνται να δεσμευτούν ότι θα υπηρετήσουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως ορίζει ο νόμος, σε θέση για την οποία δηλώνουν ότι έχουν το πλεονέκτημα της εντοπιότητας, εφόσον επιλεγούν για διορισμό στη θέση αυτή.

Σύμφωνα με τον Νόμο 3812/2009, όσοι αποδέχονται τον διορισμό τους τουλάχιστον δύο φορές και δεν προσέρχονται να αναλάβουν υπηρεσία ή παραιτούνται μέσα σε δώδεκα μήνες από την ημερομηνία πρόσληψής τους, απαγορεύεται να συμμετάσχουν για μία τριετία σε διαγωνισμούς πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία και στις μονάδες φροντίδας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
 

Επίσης το νοσηλευτικό προσωπικό και το προσωπικό μαιευτικής και επισκεπτών υγείας δεν επιτρέπεται για μία πενταετία από την ημερομηνία πρόσληψής του να απομακρυνθεί από τη θέση στην οποία διορίστηκε.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

• Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.........370

• Νοσηλευτικό προσωπικό..................700

• Ψυχική υγεία....................................150

• Παραϊατρικό προσωπικό..................118

• Φαρμακοποιοί ΕΣΥ.............................80

Πηγή: ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...