9 Ιουν 2014

Γιατροί και νοσηλευτές στη Σκανδιναβία

Θέσεις για ειδικευμένους Ιατρούς προσφέρονται από την εταιρεία τοποθέτησης ιατρικού προσωπικού, MediCarrera.com, σε δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα στη Δανία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία. Οι θέσεις αφορούν ψυχιάτρους, παιδοψυχιάτρους, παιδονευρολόγους, ραδιολόγους, κλινικούς παθολόγους ή ιστοπαθολόγους, γαστρεντερολόγους, νεφρολόγους, οικογενειακούς ιατρούς, δερματολόγους, αιματολόγους, γυναικολόγους και μαιευτήρες, νευρολόγους, ουρολόγους, αγγειοχειρουργούς, αναισθησιολόγους, οφθαλμιάτρους και οδοντιάτρους. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν λάβει την ειδικότητά τους και να διαθέτουν προϋπηρεσία κάποιων ετών στο αντικείμενό τους.

Το νέο προσωπικό θα απασχοληθεί σε δημόσια νοσοκομεία των σκανδιναβικών χωρών, εξοπλισμένα με όργανα τελευταίας τεχνολογίας. Η εταιρεία προσφέρει μόνιμο συμβόλαιο εργασίας, μετά από δοκιμαστική περίοδο διάρκειας έξι μηνών, ωράριο πενθήμερης εργασίας από τις 8.00 έως τις 17.00 με διάλειμμα μίας ώρας, εκπαιδευτικά σεμινάρια και δυνατότητες για κλινική ειδίκευση, βοήθεια στην εύρεση στέγης, σχολείου ή παιδικού σταθμού για τις οικογένειες των προσληφθέντων, εκπαιδευτική επίσκεψη για μία πρώτη γνωριμία με την περιοχή και το περιβάλλον διαμονής και εργασίας, αλλά και δωρεάν εντατικά μαθήματα της γλώσσας για όλη την οικογένεια.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.medicarrera.com/index.html και στο τηλέφωνο (+34) 933173715. Βιογραφικά αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@medicarrera.com

Νοσηλευτές
Στο μεταξύ, 15 Νοσηλευτές θα προσληφθούν μέσω του ΟΑΕΔ (τμήμα EURES) για τη σκανδιναβική εταιρεία Validia Ηousing Services. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 1.500 εργαζομένους σε 24 διαφορετικές τοποθεσίες στη Φινλανδία και υποστηρίζει άτομα με αναπηρία, μεταξύ άλλων, στο νωτιαίο μυελό, με νευρολογικές ασθένειες, εγκεφαλική παράλυση, εκ γενετής μυϊκές ασθένειες, άνοια και άτομα με ψυχικές διαταραχές ή προβλήματα με ναρκωτικά και αλκοόλ.

Το προσωπικό που θα επιλεγεί θα πρέπει να διαθέτει πτυχίο νοσηλευτικής και άδεια άσκησης επαγγέλματος, πολύ καλή γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή, προθυμία και δέσμευση για τη μελέτη και εκμάθηση της φινλανδικής γλώσσας και ενδιαφέρον για εργασία με άτομα ειδικών αναγκών και ηλικιωμένους. Επίσης, παρέχεται μισθός ύψους 1.900-2.200 ευρώ (μεικτές αποδοχές) ανάλογα με την εργασιακή εμπειρία και αποζημίωση για την εργασία απογευματινής και βραδινής βάρδιας, Σαββατοκύριακου και αργιών.

Οι επιτυχόντες, πριν από την πρόσληψη, η οποία θα είναι μόνιμης διάρκειας, θα πρέπει να διανύσουν επιτυχώς μία δοκιμαστική περίοδο διάρκειας τεσσάρων μηνών, κατά την οποία θα αξιολογηθεί η καταλληλότητά τους και η επάρκεια στη φινλανδική γλώσσα. Το απαιτούμενο επίπεδο για τη γλώσσα είναι Β1 - Β2 (κατανόηση προφορικού λόγου, άνετη επικοινωνία με τους ασθενείς, ανάγνωση και κατανόηση φινλανδικού κειμένου, γραφή σαφούς και λεπτομερούς κειμένου).
 

Εξάλλου, παρέχονται εντατικά μαθήματα φινλανδικής γλώσσας που θα ξεκινήσουν στην Ελλάδα και υποστήριξη στην εύρεση κατοικίας στη Φινλανδία. Οι πιθανές περιοχές εργασίας είναι οι πόλεις: Ελσίνκι, Hameenlinna, Τάμπερε και Τούρκου.

Βιογραφικά αποστέλλονται στην αγγλική γλώσσα στην ηλεκτρονική διεύθυνση gr01ea23@oaed.gr. Πληροφορίες διατίθενται στο portal του ΟΑΕΔ www.oaed.gr (τμήμα EURES) και στην ιστοσελίδα http://www.validia.fi

Πηγή: ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...