11 Ιουν 2014

81 νέες προσλήψεις εφοριακών με κριτήριο το μεταπτυχιακό

Νέο κύκλο προκηρύξεων μονίμων υπαλλήλων του κλάδου ΠΕ Εφοριακών μέσω ΑΣΕΠ ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο έως το τέλος του 2014 να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες πρόσληψης 1.300 περίπου πτυχιούχων (ήδη έχουν προσληφθεί 300).

Ηδη την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο ετοιμάζεται να υποβάλει στην Ανεξάρτητη Αρχή νέο αίτημα για την πρόσληψη 81 εφοριακών, κυρίως στο ΣΔΟΕ και στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, ενώ θα ακολουθήσει και νέο μεγάλο αίτημα για 400 περίπου οικονομολόγους.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στα πρότυπα της προηγούμενης προκήρυξης 1Κ/2013, θα αφορά κατόχους πτυχίου Νομικής ή Οικονομικών, ενώ όλοι οι νέοι υπάλληλοι θα διοριστούν στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν εκτός από τον απαραίτητο τίτλο σπουδών και:

    Γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών Διαδικτύου
    Πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας
    Μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας στο Φορολογικό Δίκαιο, ή στην Πολιτική Δικονομία, ή στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο, ή στην Ελεγκτική, ή στη Λογιστική, ή στη Χρηματοοικονομική, ή διετή εμπειρία στο αντικείμενο του Φορολογικού Δικαίου, ή της Πολιτικής Δικονομίας, ή του Αστικού Δικονομικού Δικαίου, ή της Ελεγκτικής, ή της Λογιστικής, ή της Χρηματοοικονομικής.

Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης, καθώς και η εμπειρία αποτελούν κρίσιμους παράγοντες που «σφραγίζουν» το διαβατήριο διορισμού των υποψηφίων, καθώς τους προσφέρουν πολύτιμα έξτρα μόρια στην τελική κατάταξη. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr).

Υπενθυμίζεται πως ήδη το υπουργείο Εργασίας όρισε τις 6 θέσεις ΠΕ Εφοριακών που θα πληρωθούν από άτομα που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν2643/1998 και αφορούν 2 ΑΜΕΑ, 1 Πολύτεκνο, 2 Τρίτεκνους και έναν Εθνικής Αντίστασης.
 

Yποψήφιοι από οικονομικές και νομικές σχολές

Οι υποψήφιοι του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με πτυχίο Νομικής θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο Νομικής ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα ΕΑΠ (ΑΕΙ) ή ΠΣΕ (ΑΕΙ) της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Για τους υποψήφιους του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με πτυχίο Οικονομικών απαιτείται πτυχίο ή δίπλωμα από 32 πανεπιστημιακές σχολές, μεταξύ των οποίων Οικονομικής Επιστήμης, Στατιστικής, Χρηματοοικονομικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Μάρκετινγκ.

Πηγή: ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...