24 Ιουν 2014

120 νέες θέσεις εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την DEKRA Akademie, τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) καθώς και άλλους φορείς από Ελλάδα και Γερμανία, έπειτα από ένα χρόνο λειτουργίας 3 τμημάτων διττής εκπαίδευσης με γερμανικά πρότυπα σε Αθήνα και Κρήτη σε τουριστικά επαγγέλματα, επεκτείνει τις δραστηριότητες της και σε άλλα 4 τμήματα ΣΕΚ δημιουργώντας ένα σύνολο 7 τμημάτων διττής εκπαίδευσης με γερμανικά πρότυπα.

Πιο συγκεκριμένα, αναζητά 120 νέους/νέες που θα επιθυμούσαν να εκπαιδευτούν στον τομέα του τουρισμού στα τμήματα Τεχνιτών Τουριστικών μονάδων και Επιχειρήσεων φιλοξενίας (Ξενοδοχοϋπάλληλοι) και Τεχνιτών Μαγειρικής τέχνης (Μάγειρες) στην Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης στον Άλιμο και στο Ηράκλειο Κρήτης.

To διττό σύστημα επαγγελματικής κατάρτισης συνδυάζει την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε μια επιχείρηση και τη θεωρητική εκπαίδευση σε επαγγελματικό σχολείο. Οι νέοι που αποφασίζουν να ακολουθήσουν το  δρόμο της διττής επαγγελματικής κατάρτισης εντάσσονται σε μια επιχείρηση ως μαθητευόμενοι, ενώ παράλληλα λαμβάνουν θεωρητική κατάρτιση στην επαγγελματική σχολή. Η συνολική διάρκεια φοίτησης είναι τριετής. Η θεωρητική εκπαίδευση διαρκεί 5 μήνες ανά έτος και πραγματοποιείται κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης στην επιχείρηση, που πραγματοποιείται κατά την θερινή περίοδο (τουριστική σεζόν), ο εκπαιδευόμενος αμείβεται από την επιχείρηση το 75% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.
 

Για περισσότερες πληροφορίες: 2106419032,-019,-036

Τμήμα Εκπαίδευσης

Μαρία Χλωρού: m.chlorou@mail.ahk-germany.de
Νικόλας Κοκκώσης: n.kokkosis@mail.ahk-germany.de
Χρίστος Παπαχριστοδούλου: education@mail.ahk-germany.de

Πηγή: Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...