4 Απρ 2014

Εμπειρία στην πράξη με το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων επιχειρηματιών

Ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες η πρώτη Γενική Συνέλευση του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Ενδιάμεσων Φορέων υλοποίησης του προγράμματος Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες, στόχος του οποίου είναι να βοηθήσει νέους επιχειρηματίες να αποκτήσουν τις δεξιότητες που πρέπει, προκειμένου να δημιουργήσουν και να υποστηρίξουν μια επιχείρηση.Το πρόγραμμα Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες είναι ένας πρωτοποριακός τρόπος να αποκτήσει ο νέος επιχειρηματίας εμπειρία και τεχνογνωσία. Μέσω του προγράμματος, επιχειρηματίες με δραστηριότητα έως 3 χρόνια ή επίδοξοι επιχειρηματίες μπορούν να μεταβούν για 1 έως 6 μήνες σε μια ευρωπαϊκή χώρα, προκειμένου να εκπαιδευτούν σε μία εν λειτουργία επιχείρηση. Με τη μέθοδο αυτή θα δικτυωθούν με επιτυχημένους συναδέλφους τους άλλων κρατών και θα αποκομίσουν εμπειρίες οι οποίες θα τους βοηθήσουν στην οργάνωση ή τη βελτίωση της δικής τους δουλειάς.  Θα ανταλλάξουν επιχειρηματικές πληροφορίες, πιθανόν να δημιουργήσουν συνέργειες με συναδέλφους τους σε άλλα κράτη και να προσεγγίσουν νέες αγορές.

Στο πλαίσιο του προγράμματος παρέχεται οικονομική ενίσχυση στους νέους επιχειρηματίες, η οποία συμβάλλει στην κάλυψη του κόστους ταξιδιού και διαμονής κατά την επίσκεψή τους. Η οικονομική υποστήριξη υπολογίζεται σε μηνιαία βάση και αντανακλά το γενικότερο κόστος ζωής στη χώρα παραμονής. Η επιδότηση ανά χώρα παραμονής δημοσιεύεται στο erasmus-entrepreneurs.eu

Εθνικός Φορέας υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος για την Ελλάδα είναι το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) και η Κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει, ονομάζεται Επιχειρηματικότητα για καινοτόμες αλλαγές (Entrepreneurship for Innovative Change, E4IC). Έργο του ΕΕΔΕΓΕ είναι, αφενός να βρει και να αξιολογήσει τις εταιρίες του εξωτερικού που θα υποδεχθούν Έλληνες επιχειρηματίες, αφετέρου η οργάνωση και  αξιολόγηση των νέων επιχειρηματιών που θα προωθηθούν στο εξωτερικό και πάνω απ’ όλα, το απόλυτο ταίριασμα αυτών των συνεργασιών.
 

Πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους νέους και επίδοξους επιχειρηματίες παρέχονται από το ΕΕΔΕΓΕ, αλλά και από την Έλενα Κοπανάροβα της εταιρίας συμβούλων ΟΕCON, τηλ. 2310 256360, elena@oecon.gr.

Οι εταιρίες που επιθυμούν να απασχολήσουν νέους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην επιχείρησή τους μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.erasmus-entrepreneurs.eu  και να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες.

Περισσότερες ιστορίες επιτυχίας του προγράμματος Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες θα βρείτε στο erasmus-entrepreneurs.eu

Πηγή: epidotisimag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...