30 Απρ 2014

25 υποτροφίες σε νέους Ελληνες επαγγελματίες για εργασία στις ΗΠΑ

Είκοσι πέντε νέοι ή έμπειροι Έλληνες επαγγελματίες θα επιλεγούν προκειμένου να εργαστούν για έναν χρόνο σε κορυφαίες επιχειρήσεις των ΗΠΑ, μέσω του νέου προγράμματος υποτροφιών «Fellowship for a New Economy», το οποίο ανακοίνωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν για 12 μήνες σε κορυφαίες επιχειρήσεις των ΗΠΑ και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη στρατηγικών (για την εθνική οικονομία) τομέων.Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα περιλαμβάνουν πολυεθνικές εταιρείες, όπως είναι η Coca-Cola, η Dow Chemical, o Όμιλος Libra και η IBM, καθώς και κορυφαίες εταιρείες των ΗΠΑ, όπως η Hostess, η Pabst, η Huffington Post, η R&R Partners, η Suffolk Construction, η Gristedes, η Admirals Bank, η Res-Tech Plastic Molding και η Metanautix. Συνολικά πάνω από 20 επιχειρήσεις συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα συνεργαστούν για ένα έτος με έναν ή περισσότερους υποτρόφους.

Οι υπότροφοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα δυναμικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης, το οποίο θα συνδυάζει διαλέξεις, παράδοση μαθημάτων από στελέχη της αγοράς, ανοιχτές συζητήσεις, ασκήσεις προσομοιώσεων, καθώς και εργαστήρια που βοηθούν τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και να μάθουν να δουλεύουν αποτελεσματικά ως μέλη μιας ομάδας.

Η υποτροφία περιλαμβάνει 35.000-45.000 δολάρια για την κάλυψη του κόστους διαβίωσης, ενώ παράλληλα το πρόγραμμα θα προσφέρει ασφάλεια υγείας σε όλους τους υποτρόφους, καθώς και στήριξη αναφορικά με τα έξοδα μετακίνησης και τη διαδικασία έκδοσης βίζας τύπου J-1 (βίζα επ' ανταλλαγής επισκέπτη).

 
Οι επιτυχόντες θα πρέπει να χειρίζονται με ευχέρεια την αγγλική γλώσσα (στον γραπτό και τον προφορικό λόγο) και να διαθέτουν, πέρα από εξαιρετικά ακαδημαϊκά προσόντα, επαγγελματική εμπειρία σε σημαντικούς για την ελληνική οικονομία τομείς, όπως ο Τουρισμός, η Γεωργία, η Ενέργεια, η Πληροφορική κ.ά.

Μέσω του προγράμματος παρέχονται δύο ειδών υποτροφίες:
-Υποτροφία επιπέδου Intern: Αφορά τους φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ή τους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου που έχουν αποφοιτήσει έως έξι μήνες πριν από την κατάθεση της αίτησής τους στο πρόγραμμα.
-Υποτροφία επιπέδου Trainee: Αφορά τους αποφοίτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που διαθέτουν τουλάχιστον έναν χρόνο προϋπηρεσία ή τους προπτυχιακούς φοιτητές με πενταετή εργασιακή εμπειρία. Ειδικά για τους υποψηφίους που διαθέτουν τουλάχιστον πέντε χρόνια προϋπηρεσία, το πτυχίο που κατέχουν δεν είναι απαραίτητο να σχετίζεται με την τρέχουσα επαγγελματική θέση τους.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 7 Μαΐου, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας thehellenicinitiative.com/fellowship. Η επιλογή θα γίνει έως τον Ιούλιο, ενώ οι υπότροφοι θα αρχίσουν να εργάζονται στις ΗΠΑ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στους υποψηφίους μέσω email στο fellowship@thehellenicinitiative.org.

Η επιλογή των τελικών υποτρόφων θα γίνει βάσει μιας διαδικασίας, όπου θα αξιολογηθεί η ικανότητά τους να επιλύουν προβλήματα, οι δεξιότητες ανάλυσης που διαθέτουν, καθώς και οι έως τώρα ακαδημαϊκές και επαγγελματικές επιδόσεις τους. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιθυμούν να συμβάλουν στις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας, καθώς και να έχουν την ειλικρινή πρόθεση να επιστρέψουν στην Ελλάδα μόλις ολοκληρώσουν την υποτροφία, προκειμένου να εφαρμόσουν τις πρακτικές και όλα όσα έμαθαν.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι ένα παγκόσμιο, μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό ίδρυμα, του οποίου αποστολή είναι η κινητοποίηση των Ελλήνων της διασποράς και της φιλελληνικής κοινότητας για να επενδύσουν στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από προγράμματα που εστιάζουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...