4 Απρ 2014

«2η ευκαιρία» με επιδότηση 1.400 ευρώ

Η «2η Ευκαιρία», πρόγραμμα επανακατάρτισης 280 ωρών με επιδότηση €5 μεικτά την ώρα, προκηρύχθηκε το 2013, έχει όμως ακόμα διαθέσιμες θέσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων και αφορά 6.000 απολυμένους / ανέργους που προέρχονται από τους κλάδους λιανικού εμπορίου, εμπορίας, διακίνησης και συντήρησης αυτοκινήτων, κατασκευών – δομικών υλικών.Το πρόγραμμα συμβουλευτικής και επανακατάρτισης περιλαμβάνει δύο δράσεις:
1η δράση: Συμβουλευτική – Επαγγελματικός Προσανατολισμός

 •     Στη συγκεκριμένη δράση γίνεται ο εντοπισμός των επαγγελματικών πεδίων και ομάδων επαγγελμάτων που ταιριάζουν σε κάθε συμμετέχοντα, με τη χρήση έγκυρων διαδικτυακών εργαλείων, τα οποία βοηθούν τον άνεργο να συνδυάσει στοιχεία για τις προσωπικές του προτιμήσεις, την επαγγελματική του εμπειρία και τις γνώσεις του σε ένα ενιαίο επαγγελματικό προφίλ, προκειμένου να κάνει μια σωστή επιλογή σταδιοδρομίας.
 •     Δίνεται η ευκαιρία συμμετοχής σε τμήματα συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού από εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς, ώστε με βάση τα αποτελέσματα της προηγούμενης φάσης να δημιουργηθεί και να εφαρμοστεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για κάθε συμμετέχοντα
 •     Δίνεται η ευκαιρία να προσδιοριστούν οι απαιτήσεις για τις δεξιότητες, ικανότητες και γνώσεις που πρέπει να αποκτήσει, μέσω στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης, προκειμένου να απασχοληθεί στα επαγγελματικά πεδία που του ταιριάζουν.


2η δράση: Παρακολούθηση Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης

 •     Σε αυτή τη δράση περιλαμβάνεται η παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης, διάρκειας 280 ωρών, τα οποία σχεδιάζονται με βάση τα αποτελέσματα της προσωπικής συνέντευξης και του σχεδίου δράσης που έχει δημιουργηθεί για τον κάθε συμμετέχοντα.
 •     Η παρακολούθηση των προγραμμάτων κατάρτισης είναι επιδοτούμενη με €5 μεικτά ανά ώρα κατάρτισης.


Ο κάθε υποψήφιος μπορεί:

 •     είτε να καταθέσει online την αίτηση συμμετοχής που θα βρει στην ιστοσελίδα του επιδοτούμενου προγράμματος κατάρτισης «2η ευκαιρία» www.defteriefkairia-eede.gr. Όσοι καταθέσουν την αίτηση online θα ειδοποιηθούν με email για την αποστολή των δικαιολογητικών.
 •     είτε να αποστείλει την αίτηση συμμετοχής συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα κεντρικά γραφεία της ΕΕΔΕ: Λ. Ιωνίας 200 και Ιακωβάτων 61, 111 44 Κ. Πατήσια, Αθήνα.


Απαραίτητα δικαιολογητικά ένταξης στο Πρόγραμμα:

 •     Αίτηση συμμετοχής. Για να κατεβάσετε την αίτηση σε pdf πατήστε εδώ.
 •     Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
 •     Επικυρωμένο αντίγραφο κάρτας ανεργίας
 •     Βεβαίωση τελευταίου εργοδότη ή άλλο δικαιολογητικό από το οποίο να προκύπτει η συνάφεια της δραστηριότητας με τους κλάδους που αφορά το πρόγραμμα και αναφέρθηκαν παραπάνω
 •     Πρόσφατο βιογραφικό σημείωμα
 •     Πρόσφατη φωτογραφία


Και οι δύο δράσεις του προγράμματος είναι ανοιχτές για υποβολή αιτήσεων μέχρι την εξάντληση του προϋπολογισμού.
 

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 11 περιφέρειες της χώρας, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Αττική, Βόρειο Αιγαίο, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Κρήτη και Πελοπόννησο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ανοιχτές θέσεις σε ορισμένες μόνο περιφέρειες. Περισσότερες πληροφορίες θα πάρετε στο τηλέφωνο 210 2110100 από τα στελέχη της ΕΕΔΕ, Γ. Κάπελα και Κ. Δογκάκη.

Πηγή: epidotisimag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...