22 Μαρ 2014

"Innovation Expert - Καινοτομία στην Πράξη". Νέα Πρωτοβουλία για την Καινοτομία από τον ΣΕΒ

Ο ΣΕΒ υλοποιεί για πρώτη φορά, μια ολοκληρωμένη Πρωτοβουλία Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων Καινοτομίας, με στόχο την ενίσχυση του καινοτομικού προσανατολισμού επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων. Ειδικότερα, η νέα πρωτοβουλία του ΣΕΒ για την καινοτομία «Innovation Expert – Καινοτομία στην Πράξη», στοχεύει στη διαμόρφωση και εφαρμογή στην πράξη, ενός μόνιμου μηχανισμού παραγωγής και διαχείρισης καινοτομίας στο εσωτερικό της επιχείρησης.


Ο ΣΕΒ θεωρεί αναγκαία την ύπαρξη μόνιμου μηχανισμού παραγωγής καινοτομίας μέσα σε κάθε επιχείρηση. Η στήριξη «καινοτομίας στην πράξη», βελτιώνει σημαντικά τις ικανότητες της επιχείρησης, ενισχύοντας την επιχειρηματική της ανάπτυξη και τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά. Συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία «Innovation Expert – Καινοτομία στην Πράξη» του ΣΕΒ, στοχεύει στην ενίσχυση του καινοτομικού προσανατολισμού επιχειρήσεων με την αναβάθμιση του ρόλου των στελεχών καινοτομίας. Στην κατεύθυνση αυτή, το έργο περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:


  • Επιμόρφωση των στελεχών καινοτομικού προσανατολισμού, σε θέματα παραγωγικής, λειτουργικής, εμπορικής και οργανωσιακής καινοτομίας από έμπειρους εκπαιδευτές.
  • Συμβουλευτική Υποστήριξη από εξειδικευμένους Συμβούλους Καινοτομίας, οι οποίοι θα υποστηρίξουν τους επιχειρηματίες και τα στελέχη επιχειρήσεων στην προετοιμασία ενός πλάνου καινοτομίας και δημιουργίας ενός μόνιμου μηχανισμού παραγωγής και διαχείρισης καινοτομίας.
  • Δικτύωση των επιχειρηματιών και των στελεχών επιχειρήσεων, µε μέντορες (επιτυχημένα στελέχη καινοτομικών επιχειρήσεων και εμπειρογνώμονες καινοτομίας) για παροχή πρακτικής καθοδήγησης κατά τα πρώτα βήματα υλοποίησης του πλάνου καινοτομίας.

Στην Πρωτοβουλία «Innovation Expert – Καινοτομία στην Πράξη», θα ενταχθούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση συνολικά 460 στελέχη από περίπου 230 επιχειρήσεις, με προοπτική και δυνατότητα ανάπτυξης καινοτομικών δραστηριοτήτων ανεξαρτήτως κλάδου, που δραστηριοποιούνται στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Β. Αιγαίου, Κρήτης (Άξονας 7), καθώς και στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Αττικής (Άξονας 8).

Με βάση το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της πρωτοβουλίας, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι σχετικές προσκλήσεις για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής, οι οποίες θα απευθύνονται τόσο σε Στελέχη Επιχειρήσεων όσο και σε Εκπαιδευτές-Συμβούλους-Μέντορες.

Η Νέα Πρωτοβουλία του ΣΕΒ  «Innovation Expert – Καινοτομία στην Πράξη» υλοποιείται από την ένωση εταιρειών Κ.Ε.Κ. ΑΠΟΨΗ - PLANET Α.Ε.
 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο έργο «Ολοκληρωμένα Προγράμματα, Πρωτοβουλίες και Δικτυώσεις για την ανάπτυξη Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων Καινοτομίας», υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, με δικαιούχο τη Στέγη της Ελληνικής Βιομηχανίας (θυγατρική του ΣΕΒ).

sev.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...