22 Μαρ 2014

Στρατηγική δράση για στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας στην Αθήνα από τον ΣΕΒ

Στους δημιουργικούς νέους που επιθυμούν να μετατρέψουν σε επιχειρηματική δράση τις ιδέες τους με έμφαση στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια, στην τεχνολογική γνώση και στην αξιοποίηση Ελληνικών προϊόντων με μοναδικά χαρακτηριστικά, απευθύνεται η νέα στρατηγική δράση του ΣΕΒ «Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα στην Αθήνα». Η δράση αυτή του ΣΕΒ που στοχεύει στη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων, στην ανάπτυξη θέσεων ποιοτικής απασχόλησης και στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, εντάσσεται στο πλαίσιο του «Έργου Αθήνα» του Δήμου Αθηναίων, το οποίο υλοποιείται με τη συνεργασία σημαντικών οργανισμών και φορέων επιχειρηματικότητας.

Ειδικότερα, ο ΣΕΒ αναλαμβάνει τη δημιουργία οργανωμένου περιβάλλοντος στήριξης της νέας καινοτόμου επιχειρηματικότητας στο μητροπολιτικό Δήμο της Αθήνας. Στο πλαίσιο της δράσης «Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα στην Αθήνα», ο ΣΕΒ ενισχύει τους συμμετέχοντες σε ειδικά διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους στο κέντρο της Αθήνας, με:

• Δομημένη μεθοδολογία ανάπτυξης επιχειρηματικών σχημάτων.
• Εξατομικευμένη συνεχή καθοδήγηση από έμπειρους coaches.
• Στρατηγική ανάπτυξης και δικτύωση από υψηλόβαθμα στελέχη – Μέντορες.
• Μελέτη αγοράς και κατάρτιση επιχειρηματικού σχεδίου.
• Πρόσβαση στο δίκτυο επιχειρήσεων ΣΕΒ.

Σε δήλωσή του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Χάρης Κυριαζής, υπογράμμισε: «Ο ΣΕΒ συμμετέχει ενεργά στη συμπαράταξη για την επιχειρηματικότητα στην πόλη της Αθήνας. Με την πολύτιμη εμπειρία, τη γνώση, τη δικτύωση και τη διαρκή υποστήριξη, θέλουμε να συμβάλλουμε έμπρακτα στη δημιουργία μιας νέας επιχειρηματικής γενιάς, με εφαλτήριο την πόλη της Αθήνας».
 

Σημειώνεται πως το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης για συμμετοχή στη δράση με τους αναλυτικούς όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής, θα ανακοινωθεί μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Τέλος αναφέρεται ότι, η δράση «Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα στην Αθήνα», εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερων πρωτοβουλιών του ΣΕΒ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της γνώσης που είχε ως αφετηρία την Πρωτοβουλία «Μαζί στην Εκκίνηση!».

Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...