9 Μαρ 2014

Επιδοτήσεις έως 65% από το Leader Αλιείας στον Δυτ. Θερμαϊκό

Επιδοτήσεις έως 65% για νέες αλιευτικές, μεταποιητικές και άλλες δραστηριότητες, καθώς και για επιχειρήσεις σε λειτουργία προβλέπει το επιδοτούμενο πρόγραμμα «Leader Αλιείας».

Οι αιτήσεις για την περιοχή του Δυτικού Θερμαϊκού υποβάλλονται έως τις 14 Μαρτίου. Το τοπικό Leader Αλιείας έχει προϋπολογισμό 3,1 εκατ. ευρώ.

Η περιοχή παρέμβασης αποτελείται από την περιοχή της Δυτικής Ακτής του Θερμαϊκού κόλπου, η οποία εκτείνεται σε τρεις νομούς: Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Πιερίας.

Ειδικότερα, το Leader Αλιείας Δυτικού Θερμαϊκού αφορά τις Δημοτικές Κοινότητες Κυμίνων, Νέων Μαλγάρων, Καλοχωρίου, Σίνδου και Χαλάστρας του Δήμου Δέλτα στον νομό Θεσσαλονίκης, την Τοπική Κοινότητα Κλειδίου του Δήμου Αλεξάνδρειας στον νομό Ημαθίας και τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες Κορινού του Δήμου Κατερίνης και Μακρυγιάλου, Μεθώνης, Νέας Αγαθούπολης και Πύδνας του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού στο νομό Πιερίας.

Οι ενισχύσεις θα δοθούν σε αλιείς, καθώς και κατοίκους που μένουν στα παράλια της δυτικής ακτής του Θερμαϊκού κόλπου και θέλουν να ξεκινήσουν επιχειρηματικά στον κλάδο της αλιείας.

Δικαιούχοι είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αλιείς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή παρέμβασης. Συμπεριλαμβάνονται συνεταιρισμοί καθώς και κάθε άλλο νομικό πρόσωπο που απαρτίζεται αποκλειστικά από αλιείς. Ακόμα, δικαιούχοι είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα (μη αλιείς) τα οποία δεν εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία και είναι -κατά προτεραιότητα- κάτοικοι των περιοχών που τρέχει το πρόγραμμα.
Επίσης, επιχορηγούνται και επενδύσεις οι οποίες αφορούν σε μέτρα για τη μεταποίηση και την εμπορία αλιευτικών προϊόντων και προϊόντων υδατοκαλλιέργειας, όπως η ίδρυση και ο εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων παραγωγής μεταποιημένων ή μη αλιευτικών προϊόντων καθώς και εταιρίες εμπορίας προϊόντων υδατοκαλλιέργειας.

Επιπλέον, στο Leader Αλιείας Δυτ. Θερμαϊκού μπορούν να ενταχθούν υφιστάμενες αλλά και υπό ίδρυση επιχειρήσεις σε κοντινές με την αλιεία δραστηριότητες, όπως συντήρηση και επισκευή αλιευτικών σκαφών, εξοπλισμοί αλιείας, χώροι εστίασης και αναψυχής, επιχειρήσεις παραγωγής ειδών διατροφής, κατασκευής παραδοσιακών ειδών τέχνης, τουριστικά καταλύματα κ.λπ.

Επιδοτούμενες είναι και οι δραστηριότητες πιστοποίησης ποιότητας, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας σημάτων και της πιστοποίησης προϊόντων που αλιεύονται ή εκτρέφονται με μεθόδους παραγωγής φιλικές προς το περιβάλλον.
Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους του επιδοτούμενου προγράμματος, τις περιοχές που αφορά και τις δραστηριότητες που εντάσσονται για επιδότηση, επικοινωνήστε με την Κατερίνα Τζικοπούλου, email tzikopoulou@aneth.gr, στην Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης, Πλούτωνος 27, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη, τηλέφωνο 2310 801065 από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00-16:00.
 

Οι προτάσεις κατατίθενται στα γραφεία της Αναπτυξιακής μέχρι τις 14 Μαρτίου 2014 στις 14:00.

Όλα τα επίσημα κείμενα του επιδοτούμενου προγράμματος Leader Αλιείας, και η αίτηση, δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Ν. Θεσσαλονίκης, η οποία διαχειρίζεται το πρόγραμμα, στη διεύθυνση aneth.gr.

Πηγή: epidotisimag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...