14 Ιαν 2014

Εξετάσεις για Διεθνή Κύκλο Σπουδών της Εθνικής Σχολής Διοίκησης της Γαλλίας

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα μπορούν οι Έλληνες υποψήφιοι να υποβάλλουν τις  αιτήσεις τους για την εισαγωγή στους Διεθνείς Κύκλους Σπουδών της Εθνικής Σχολής Διοίκησης της Γαλλίας.

Οι Έλληνες ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι, για την εισαγωγή τους στους Διεθνείς Κύκλους Σπουδών της Εθνικής Σχολής Διοίκησης (ΕΝΑ) της Γαλλίας και των Περιφερειακών Ινστιτούτου Διοίκησης (IRA) για το έτος 2014, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα  πρέπει να κατέχουν θέση ευθύνης, το επίπεδο γνώσης της γαλλικής γλώσσας να  είναι σε εξαιρετικό επίπεδο, ενώ θα πρέπει να διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Σχολή Διοίκησης της Γαλλίας, εδώ και 60 χρόνια, έχει δεχθεί περισσότερους από 3300 αλλοδαπούς σπουδαστές, εκ των οποίων 93 Έλληνες, από 127 χώρες και από τις πέντε ηπείρους. Η ENA καταρτίζει υπαλλήλους του γαλλικού δημοσίου και τους προετοιμάζει για υπεύθυνες θέσεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Τα Περιφερειακά Ινστιτούτα Διοίκησης (IRA) που βρίσκονται στην Μπαστιά, Λιλ, Λυών, Μετς και Νάντη είναι υπεύθυνα για την κατάρτιση του προσωπικού των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών του Κράτους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν την αίτηση υποψηφιότητας (dossier de candidature) από την ιστοσελίδα της ENA και να την καταθέσουν έως τις 20 Ιανουαρίου 2014 στην Υπηρεσία πολιτιστικής συνεργασίας και δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας (Σίνα 31 - Αθήνα), υπ' όψιν του ακολούθου Πανεπιστημιακής και Επιστημονικής Συνεργασίας.

Οι εξετάσεις καταλληλότητας (προφορικές και γραπτές) θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο του 2014 από τις υπηρεσίες της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα.
 

Οι εισαγωγικές εξετάσεις (προφορικές) θα πραγματοποιηθούν μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2014.

Η έναρξη μαθημάτων των δύο κύκλων της ΕΝΑ έχει προγραμματιστεί για το Δεκέμβριο του 2014, ενώ αυτή των IRA, τον Σεπτέμβριο του 2014.

Πηγή: naftemporiki.gr4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...