2 Δεκ 2013

Πρόγραμμα Oρίζοντας 2020 για την Έρευνα και την Καινοτομία

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020" (Horizon 2020), το νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για τη Έρευνα και τη Καινοτομία την περίοδο 2014-2020, δοργανώνει Ημερίδα για το Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (European Research Council, ERC). Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ERC.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου (10.30-14.30), στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβα, Βασ. Κωνσταντίνου 48).

Στην εκδήλωση, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας Δρ Θ. Παπάζογλου (European Research Council Executive Agency) θα παρουσιάσει το πρόγραμμα ERC στo πλαίσιo του Ορίζοντα 2020 καθώς και τις αναμενόμενες προκηρύξεις του 2014. Αξιολογητές και επιτυχημένοι υποψήφιοι του προγράμματος ERC θα παρουσιάσουν χρήσιμες συμβουλές για την προετοιμασία και υποβολή ανταγωνιστικών προτάσεων.

Το πρόγραμμα ΙΔΕΕΣ του ΕRC, με προϋπολογισμό περίπου 13 δισ. ευρώ (2014-2020), υποστηρίζει την "έρευνα αιχμής" αποκλειστικά στη βάση της επιστημονικής αριστείας. Η έρευνα μπορεί να διεξαχθεί σε οποιονδήποτε τομέα της επιστήμης ή της τεχνολογίας. Ενθαρρύνεται η  διεπιστημονικότητα και χρηματοδοτείται η έρευνα η οποία, αν και δεν σχετίζεται άμεσα με την αγορά, βρίσκεται στην "πρώτη γραμμή" της δημιουργίας νέας γνώσης που είναι απαραίτητη για τις εφαρμογές του μέλλοντος.  

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή
 

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση www.ekt.gr/events/live

Για περισσότερες πληροφορίες στο http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2013-12-09/

Επικοινωνία
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Γεωργία Μαζιώτη
Τηλ.: 210 7273925
e-mail: gmazio@ekt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...