18 Δεκ 2013

Παράταση για τα ενταγμένα έργα στη «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα»

Χρονική διευκόλυνση σε όσους έχουν ενταχθεί στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», με σκοπό την ολοκλήρωση περισσότερων έργων, δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται πλέον σε 24 μήνες από 18 μήνες που αρχικά είχε οριστεί, ξεκινώντας από την ημερομηνία απόφασης ένταξης των δικαιούχων.


Πρόκειται για την με αριθμ. πρωτ. οικ. 14217/2690/09-12-2013 απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανασίου Σκορδά, με την οποία επίσης παρέχεται η δυνατότητα τετράμηνης παράτασης, εφόσον το αίτημα υποβληθεί πριν την τυπική ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου.

Για το πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» προβλέπονται επιπλέον απλοποιήσεις και η δυνατότητα επιτάχυνσης διαδικασιών των υλοποιούμενων έργων κατά τα ήδη δοκιμασμένα πρότυπα άλλων προγραμμάτων του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους αρμόδιους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ, καθώς και στις ιστοσελίδες www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr, www.ggb.gr και www.efepae.gr.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», το οποίο είχε λήξει το φθινόπωρο του 2011, θα ενισχυθούν συνολικά 443 επενδυτικά σχέδια νέων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων συνολικού προϋπολογισμού 63,7 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 56,5% αφορούν σε υπό σύσταση και νεο-ιδρυθείσες επιχειρήσεις και το 43,5% αυτών σε υφιστάμενες (έως 5 έτη λειτουργίας) επιχειρήσεις.
 

Η δημόσια δαπάνη των εντεταγμένων επενδυτικών έργων, η οποία καταβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο εφαρμογής του ΕΣΠΑ 2007-13, ανέρχεται στα 38.135.872,04 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες: et.diavgeia.gov.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...