21 Νοε 2013

Επιμόρφωση δημοσίων υπαλλήλων που εντάσσονται σε καθεστώς κινητικότητας

Στη διενέργεια επιμορφωτικών προγραμμάτων, με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης, προχωρά το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Τα προγράμματα αφορούν σε οριζόντιες επιμορφωτικές δράσεις για τους υπαλλήλους που εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας ενώ θα ακολουθήσουν στοχευμένες δράσεις, σε συνεργασία με τους φορείς υποδοχής, μετά την τοποθέτηση των στελεχών σε νέες οργανικές θέσεις.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια αφορούν τους παρακάτω τομείς:


  • Ψηφιακή διακυβέρνηση και υπηρεσίες προς τους πολίτες
  • Βασικές αρχές διοικητικής δράσης
  • Ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στα προγράμματα επιμόρφωσης δημοσίων υπαλλήλων που εντάσσονται σε καθεστώς κινητικότητας μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής που βρίσκεται στην ιστοσελίδα online.ekdd.gr.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί 80 επιμορφωτικά προγράμματα (60 στην Αθήνα και 20 στη Θεσσαλονίκη) ενώ θα ακολουθήσει δεύτερος προγραμματισμός με έναρξη την 8/1/2014.

Επισημαίνεται ότι, με βάση την εγκύκλιο της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εύης Χριστοφιλοπούλου, η παρακολούθηση των επιμορφωτικών δράσεων είναι προαιρετική και ουδεμία έννομη συνέπεια έχει για την τοποθέτηση των συμμετεχόντων σε φορείς υποδοχής.

Υπηρεσία υποστήριξης του Υπουργείου για τις online αιτήσεις

Email επικοινωνίας: onlineseminar@ekdd.gr, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2131306277, 2131306396, 2131306269.

Forum για την κινητικότητα


Εν τω μεταξύ στη διεύθυνση forum.ydmed.gov.gr λειτουργεί forum στο θέμα της εφαρμογής του Προγράμματος Κινητικότητας ν.4172/2013. Ο χώρος του forum αφορά μόνο πιστοποιημένους χρήστες της Δημόσιας Διοίκησης.

Στο φόρουμ μπορούν όλοι οι πιστοποιημένοι χρήστες να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στο θέμα της Διαθεσιμότητας/Κινητικότητας των υπαλλήλων και θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία τα οποία η Υπηρεσία θα τα απαντάει το συντομότερο δυνατό ή να ανταλλάσσουν απόψεις με άλλους εμπειρότερους.

Με αυτό το τρόπο επιδιώκεται η αμεσότερη επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν καθώς και η ενιαία αντιμετώπιση των υπαλλήλων που βρίσκονται υπό καθεστώς διαθεσιμότητας/κινητικότητας.
 

Για το λόγο αυτό καλούνται όλοι οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Προσωπικού των φορέων του Δημοσίου να εγγραφούν ή να ορίσουν εκπρόσωπό τους το συντομότερο δυνατό στο φόρουμ και να συμμετέχουν στις διαδικασίες.

Πηγή: epidotisimag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...