19 Νοε 2013

Ημέρες καριέρας για την απασχόληση αποφοίτων Πολυτεχνικών Σχολών και ΤΕΙ στην Ευρώπη

Τις δυνατότητες εργασίας στην Ευρώπη θα διερευνήσουν Έλληνες απόφοιτοι Μηχανικοί και Επιστήμονες Πληροφορικής από Πολυτεχνικές Σχολές και ΤΕΙ, οι οποίοι θα παρευρεθούν σε κάποια από τις δύο εκδηλώσεις που διοργανώνει ο ΟΑΕΔ.

Οι εκδηλώσεις με θέμα την εργασία στην Ευρώπη θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Απασχόλησης EURES της Ελλάδας και τις Υπηρεσίες EURES χωρών μελών της Ε.Ε.

Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 στην Αθήνα στο CROWN PLAZA HOTEL (Μιχαλακοπούλου 50, πλησίον της στάσης Μετρό Μέγαρο Μουσικής) και η δεύτερη την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 στη Θεσσαλονίκη στο CAPSIS HOTEL (Μοναστηρίου 18) από τις 09:30 π.μ. έως τις 17:30 μ.μ..

Στις εκδηλώσεις αυτές θα παρευρεθούν Σύμβουλοι EURES από τις παρακάτω χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία και Βέλγιο, οι οποίοι θα συνοδεύονται από εργοδότες που διαθέτουν κενές θέσεις εργασίας και που προτίθενται να προσλάβουν Έλληνες που αναζητούν εργασία στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο των ημερών καριέρας, θα υπάρχει η δυνατότητα διαπροσωπικής επικοινωνίας, αλλά και διενέργειας συνεντεύξεων των ενδιαφερόμενων με τους Συμβούλους και τους Εργοδότες στους χώρους των εκδηλώσεων.

Ταυτόχρονα, σε διακριτό χώρο από αυτόν της κύριας εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από τις 10:00 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ. για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας σε χώρες της Ε.Ε., με ιδιαίτερη εστίαση στον κλάδο των μηχανικών και της πληροφορικής. Παράλληλα, εργοδότες θα παρουσιάσουν το προφίλ των εταιριών τους.

Δείγμα θέσεων εργασίας που θα προσφερθούν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ., στο τμήμα EURES (Εργασία στην Ευρώπη), ενώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ανακοινωθεί στο τμήμα EURES “Νέα – Εκδηλώσεις”.
 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με στελέχη του ελληνικού δικτύου EURES, στα email gr01ea29@oaed.gr, gr01ea23@oaed.gr και gekar@oaed.gr.

Πηγή: epidotisimag.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...