29 Οκτ 2013

Ελληνόφωνες νταντάδες και παιδαγωγοί στο Λονδίνο

Μια συνηθισμένη επιλογή για οικονομική μετανάστευση στο εξωτερικό είναι και η Αγγλία. Ανάμεσα στις διάφορες επιλογές εργασίας είναι και το επάγγελμα της παραμάνας (ή νταντάς αν προτιμάτε) σε σπίτια. Μάλιστα υπάρχει και ο συνδυασμός νταντάς και παιδαγωγού.


Αυτό που σίγουρα ενδιαφέρει τους Έλληνες και Ελληνίδες που αποφασίζουν να κάνουν μια τέτοια επιλογή εργασίας στην Αγγλία, είναι πως υπάρχει ζήτηση για ελληνόγλωσσες νταντάδες και παιδαγωγούς. Είναι μια επιλογή των οικογενειών για τα παιδιά τους, που εκτός από το αυτονόητο, δηλαδή την φύλαξη για ολόκληρο ή διακοπτόμενο καθημερινό ωράριο, προσφέρει μια πρώτη επαφή με την ελληνική κουλτούρα και γλώσσα που έχει μια σημαντική θέση στη συνείδηση των Άγγλων.

Και πως θα μπορούσε κάποιος ή κάποια να κάνει μια αρχή στην αναζήτηση αυτής της διεξόδου; Η ιστοσελίδα greeknannies.co.uk αναλαμβάνει να φέρει σε επαφή τις δύο πλευρές, γονιών και παιδαγωγών. Ανήκει σε δύο Ελληνίδες που μένουν στο Λονδίνο και είχαν αυτή την όμορφη ιδέα, να προωθήσουν τις Ελληνίδες νταντάδες και παιδαγωγούς. Στέλνοντας αμφότεροι το βιογραφικό τους, μπαίνουν σε μια βάση δεδομένων και κάποια στιγμή έρχονται σε επαφή πρώτα μαζί τους και οι ίδιες αφού κρίνουν από τα προσόντα και τις προτιμήσεις ποιος ταιριάζει σε ποια οικογένεια, κανονίζουν κάποιες συνεντεύξεις με τις οικογένειες και τέλος πάντων βοηθούν στην προσέγγιση των δύο πλευρών, γονιών και νταντάδων.
 

Το σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Οι πληροφορίες που δίνουν και οι μεν και οι δε ελέγχονται και υπάρχει μια συνέπεια και υπευθυνότητα στο όλο οικοδόμημα.

Σίγουρα αξίζει τον κόπο όποιος και όποια ενδιαφέρεται για αυτήν την επιλογή εργασίας στο Λονδίνο, να επισκεφθεί την ιστοσελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...