25 Αυγ 2013

Δωρεάν τριετής εκπαίδευση στον τουρισμό από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης σε τουριστικά επαγγέλματα θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2013 σε τρεις πόλεις της Ελλάδας, με πρωτοβουλία του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Το δωρεάν πρόγραμμα «διττής εκπαίδευσης στην Ελλάδα» στον τουρισμό αφορά αποφοίτους λυκείου με ή χωρίς προϋπάρχουσα κατάρτιση και εμπειρία στον τουριστικό κλάδο.


Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη. Ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευόμενων εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 235 άτομα.

Μετά από τριετή πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση, σύμφωνα με το γερμανικό πρότυπο επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού, και τη συμμετοχή των εκπαιδευόμενων σε εξετάσεις, που θα βασιστούν επίσης στα γερμανικά πρότυπα, θα χορηγείται πτυχίο αναγνωρισμένο στη Γερμανία.

Το διττό σύστημα συνδυάζει θεωρία και πρακτική εξάσκηση, με έμφαση στην πρακτική, η οποία θα γίνει σε εταιρίες υπό πραγματικές συνθήκες εργασίας. Ας σημειωθεί ότι εκτός, της Γερμανίας, το διττό σύστημα εκπαίδευσης λειτουργεί ήδη και σε άλλες χώρες της κεντρικής αλλά και της νότιας Ευρώπης όπως στην Ισπανία και Πορτογαλία.

Οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται τις νόμιμες απολαβές κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης στις εταιρίες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «διττής εκπαίδευσης στην Ελλάδα» καλύπτει τις εξής ειδικότητες:
• ξενοδοχοϋπάλληλοι,
• μάγειρες,
• επισιτιστές,
• υπάλληλοι τουριστικών γραφείων.

Στόχος της δράσης αυτής είναι να αποτελέσει η διττή εκπαίδευση μια πρόσθετη ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη αλλά και ένα αποτελεσματικό εφόδιο για τη μακροπρόθεσμη καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας. Σε πρώτη φάση, η διττή επαγγελματική κατάρτιση θα αποτελέσει ένα πιλοτικό έργο, για το οποίο το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο θα συνεργαστεί στενά με ελληνικούς και γερμανικούς παράγοντες.

Επιπλέον, το Επιμελητήριο θα προσφέρει μετεκπαίδευση μονοετούς διάρκειας σε νέους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού, η οποία επίσης θα οδηγήσει στην απόκτηση αναγνωρισμένου στη Γερμανία πτυχίου.
 

Υποβολή αιτήσεων και περισσότερες πληροφορίες


Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο email education@mail.ahk-germany.de.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 210 6419036.

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από τις εταιρίες (ξενοδοχεία/τουριστικά γραφεία κ.λπ.) και στη συνέχεια θα υπογραφεί σύμβαση εκπαίδευσης μεταξύ των εταιριών, του Επιμελητηρίου και των εκπαιδευόμενων.

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο θα επιβλέπει και θα συμβουλεύει τους αρμόδιους για την ορθή εκτέλεση του διττού εκπαιδευτικού προγράμματος στον τουρισμό, ενώ θα έχει και την ευθύνη αξιολόγησης της καταλληλότητας των επιχειρήσεων και των εκπαιδευτικών.

Πηγή: epidotisimag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...