9 Αυγ 2013

785 υπαλλήλους ζητάει η Porsche σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία


Παρότι η οικονομική κρίση έχει πλήξει ουκ ολίγες κραταιές αυτοκινητοβιομηχανίες την τελευταία τριετία, αναγκάζοντας πολλές από αυτές να απολύουν, να κλείνουν εργοστάσια ή να μειώνουν την παραγωγή τους, εντούτοις κάποιες άλλες φαίνεται να ευημερούν.

Σε αυτές ανήκει η βιομηχανία σπορ αυτοκινήτων πολυτελείας Porsche, η οποία, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αύξηση των πωλήσεών της, σχεδιάζει να προσλάβει περισσότερους από 3.000 εργαζομένους στη Γερμανία μέσα σε πέντε χρόνια. Μάλιστα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας δήλωσαν πρόσφατα πως 1.000 προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν άμεσα, για να επανδρωθεί το εργοστάσιό της στη Λειψία, όπου θα παραχθεί το καινούργιο μοντέλο της, το Macan.


Μάλιστα, όπως τονίζεται και σε ανακοίνωση της εταιρείας, οι θέσεις εργασίας είναι διασφαλισμένες και για το μέλλον, καθώς όλα δείχνουν ότι οι προοπτικές ανάπτυξης στη Λειψία είναι μεγάλες.

Το νέο πλήρως εξοπλισμένο εργοστάσιο θα διαθέτει δικό του φανοποιείο και τμήμα συναρμολόγησης αμαξωμάτων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο στην ιστορία της Porsche και σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς το πρώτο όχημα θα βγει από τη γραμμή παραγωγής και θα παραδοθεί στα τέλη του έτους. Η Porsche απασχολεί σήμερα 1.150 εργαζομένους στη Λειψία, ενώ με την παραγωγή του Macan το εργατικό δυναμικό θα υπερδιπλασιαστεί.
 

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η Porsche απασχολούσε στο τέλος του 2011 περίπου 15.300 εργαζομένους. Η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων αναμένεται ότι θα της επιτρέψει να πετύχει τον στόχο της να πωλήσει 200.000 οχήματα το 2018.

Αυτή την περίοδο είναι ανοιχτές περίπου 785 θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης στα εργοστάσια της Porsche στη Γερμανία αλλά και στο διεθνές δίκτυο πωλήσεων που διατηρεί στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελβετία, την Τσεχία, τη Βόρειο Αμερική (Ατλάντα, Καλιφόρνια, Ντιτρόιτ, Μαϊάμι κ.λπ.), τη Λατινική Αμερική (Σάο Πάολο) και την Ασία (Κίνα, Ινδονησία, Νότιος Κορέα).

Οι περισσότερες θέσεις που δέχονται αιτήσεις αυτή την περίοδο βρίσκονται στη Γερμανία (Αμβούργο, Βερολίνο, Εσεν, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Νυρεμβέργη), ενώ οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι οι Μηχανικοί, οι ειδικοί Πληροφορικής, οι Τεχνίτες Αυτοκινήτων, οι Πωλητές και οι Οικονομικοί Σύμβουλοι.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντλούν οι ενδιαφερόμενοι μέσω της διαδικτυακής τοποθεσίας http://www.porsche.com/uk/aboutporsche/jobs/jobs-joblocator/ όπου δημοσιεύονται οι θέσεις εργασίας που παραμένουν κενές

Ενδεικτικά ορισμένες από τις ειδικότητες που ζητά η εταιρεία για τα εργοστάσια και τα υποκαταστήματά της παγκοσμίως.

Sales & Business Administration Specialist (Καλιφόρνια)

Senior Consultant R&D Process Optimization (Ατλάντα)

(Senior) Consultant Financials (Σανγκάη, Πεκίνο)

International Press Relations (Πράγα)

Product & Market Research Manager (Μαϊάμι)

After Sales Manager (Ινδονησία)

Head of IT (Νότιος Κορέα)

Πηγή: http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=23323&subid=2&pubid=63866305


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...