19 Μαΐ 2013

Επιδοτούμενα σεμινάρια στον αγροτικό τομέα


Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ ξεκινά άμεσα την υλοποίηση νέας δράσης κατάρτισης ανέργων, αυτοαπασχολούμενων και υπο-απασχολούμενων στον αγροτικό τομέα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων».
Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού που ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στον πρωτογενή τομέα, καθώς μέσω αυτής θα παρέχονται βασικές γνώσεις και δεξιότητες σε άνεργους, ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις μιας αγροτικής εκμετάλλευσης. Αφορμή για την επιλογή και επεξεργασία της νέας αυτής δράσης αποτέλεσε η παρατηρούμενη τάση επιστροφής, νέων ανθρώπων κυρίως, στην ύπαιθρο αναζητώντας επαγγελματική διέξοδο, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε €20 εκ. με στόχο την κατάρτιση 7.000 ανέργων και 1.500 αυτοαπασχολούμενων και υπο-απασχολούμενων στον αγροτικό τομέα στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου 1 (Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Βόρειου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Πελοποννήσου), σε αντικείμενα σχετικά με δυναμικά είδη καλλιεργειών και εκτροφών, παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων κ.λ.π.

Οι προϋποθέσεις για συμμετοχή στα επιδοτούμενα σεμινάρια είναι να έχουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα και συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα χαμηλότερο από το αντίστοιχο όριο φτώχειας ανάλογα με τον αριθμό των οικογενειακών μελών.

Την υλοποίηση του προγράμματος, μετά από αξιολόγηση υποψηφιοτήτων, ανέλαβε ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. elgo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...