22 Απρ 2013

TECH mini MBA από το AIT

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Mini MBA Tech: Leading Strategic Innovation, έχει διάρκεια 120 ώρες και  είναι ένα πρόγραμμα Επαγγελματικής Ανάπτυξης στη Διοίκηση της Τεχνολογίας, εμπνευσμένο από το πρόγραμμα του AIT MBIT -  Master in Management of Business, Innovation & Technology.
 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, είναι σχεδιασμένο να αναπτύξει οργανωσιακούς ηγέτες οι οποίοι θα γίνουν καταλύτες καινοτομίας μέσα στην επιχείρηση και να αναδείξει τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση στη βιομηχανία Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών για στελέχη, τα οποία συνδυάζουν τεχνική εξειδίκευση με επαγγελματικές δεξιότητες.
Μια επίλεκτη ομάδα εκπαιδευτών του ΑΙΤ (AIT Faculty), coaches από το Kariera.gr Training & Development Centre και ειδήμονες της βιομηχανίας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που ηγούνται από τον καθηγητή Γρηγόρη Γιοβανώφ ( Professor Gregory Yovanof),  εκπαιδεύουν τους συμμετέχοντες στο πώς να  χειρίζονται τις προκλήσεις στη Διοίκηση της καινοτομίας, σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα είναι άκρως διαδραστικό, εστιάζοντας σε πραγματικές επιχειρήσεις, σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας, σχεδιασμένο να παρέχει κατανόηση και γνώση των κρίσιμων τομέων που απαιτούνται για επιτυχία μέσα στο αναπτυσσόμενο περιβάλλον τεχνολογίας. Οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα είναι σε θέση να λαμβάνουν πιο ολοκληρωμένες και βιώσιμες εμπορικά στρατηγικές αποφάσεις.

Ο προγραμματισμός για εβδομαδιαίες συναντήσεις για περισσότερο από πέντε μήνες, επιτρέπει στα στελέχη να εφαρμόζουν τη γνώση που αποκτούν ανάμεσα στα διαστήματα που τελειώνουν και ξεκινούν τα μαθήματα. Με αυτό τον τρόπο, προσφέρετε ένα ευέλικτο πρόγραμμα παρακολούθησης, για στελέχη, τα οποία υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα ήταν εύκολο να συμμετέχουν σε ένα επιχειρησιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο θα διεξαγόταν σε συνεχόμενες ημέρες, και θα τους επέβαλλε να απέχουν πολλές εβδομάδες από την εργασία.

Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να ερευνούν τις ιδέες τους, να καταγράφουν τον ανταγωνισμό, να εκμεταλλεύονται τεχνολογίες, να αναπτύσσουν αξιόλογες προτάσεις και να επικοινωνούν το όραμά τους μέσα από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, στους πέντε επικρατέστερους άξονες που είναι η Στρατηγική & Καινοτομία, τα Χρηματοοικονομικά, η Ηγεσία, η Διοίκηση της Τεχνολογίας και το Marketing. Η εργασία την οποία εκπονούν οι συμμετέχοντες, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, είναι το όχημα το οποίο θα τους επιτρέψει την ανάπτυξη των δεξιοτήτων στρατηγικής αλλά και την αξιολόγησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...