19 Απρ 2013

Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας_Προσοχή στην υποβολή αίτησης

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους μέχρι 29 ετών, παρατηρήθηκαν  φαινόμενα επιθετικής προσέλκυσης ανέργων, εκ μέρους εν δυνάμει παρόχων κατάρτισης.
 

Κρίνεται   λοιπόν επιβεβλημένο και απαραίτητο να  διευκρινισθεί  και να επιστηθεί η προσοχή όλων των ενδιαφερόμενων στα εξής:
  • Η υποβολή  αίτησης  στο πρόγραμμα  γίνεται  προσωπικά  από τον κάθε ενδιαφερόμενο άνεργο
  • Η υποβολή αίτησης είναι δυνατή μόνο κατά το διάστημα 15/4 έως 20/5 
  • Η αίτηση υποβάλλεται  μόνο  μέσα από την ειδική ιστοσελίδα
voucher.gov.gr

  • Αιτήσεις σε  ημερομηνία προγενέστερη  των  προαναφερόμενων  και σε οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα  δεν είναι  έγκυρες και δεν εξασφαλίζουν συμμετοχή του ενδιαφερόμενου ανέργου στο πρόγραμμα.
  • Το  μητρώο παρόχων  κατάρτισης,  για το συγκεκριμένο πρόγραμμα,  θα προκύψει κατόπιν της διαδικασίας που αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση  και σε κάθε περίπτωση μετά και την 15/4, οπότε και ξεκινά η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από δυνητικούς παρόχους.
  • Η σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ ωφελούμενου, επιχείρησης και παρόχου κατάρτισης  δεν αποτελεί σύμβαση εργασίας,  αλλά σύμβαση για την  παροχή υπηρεσιών κατάρτισης. Κατά συνέπεια, ο ωφελούμενος-άνεργος είναι  καταρτιζόμενος και θα δικαιούται εκπαιδευτικό επίδομα.
  • Μετά  από τη λήξη της 5μηνης πρακτικής άσκησης και  εφόσον  η επιχείρηση το επιθυμεί, μπορεί να προσλάβει τον καταρτιζόμενο ως εργαζόμενο πλέον, υπογράφοντας σχετική σύμβαση εργασίας.
Επίσημη  πληροφόρηση για το πρόγραμμα  παρέχεται  μόνο  από  τις ιστοσελίδες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας: 
epanad.gov.gr
eye-ekt.gr
voucher.gov.gr
 και την επίσημη  τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης του Υπουργείου  800 11 44444.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας: voucher.gov.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...