18 Απρ 2013

Ηλεκτρονικό εμπόριο και επιχειρηματικότητα

Πολλοί από εσάς ψάχνετε διέξοδο από την κρίση αναπτύσσοντας μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα. Είτε με όπλο μόνο τις δικές σας δυνάμεις είτε μέσω κάποιας επιδότησης, ρίχνεστε στον αγώνα να στήσετε την επιχείρησή σας με την ελπίδα μιας μελλοντικής επιτυχίας.
 

Ένα χώρος με μεγάλη άνθιση είναι φυσικά και το ηλεκτρονικό εμπόριο, που επιτρέπει τον περιορισμό των εξόδων έναρξης αλλά και την γρήγορη είσοδο στην αγορά. Το ακόλουθο άρθρο σας δίνει μερικές πληροφορίες και μια εμπεριστατωμένη οπτική πάνω στις διαφορετικές προσεγγίσεις."E-shops, niches και drop shipping

Πέρα από το γραφειοκρατικό κομμάτι ανοίγματος ενός e-shop ως νόμιμη επιχείρηση, το σημαντικότερο συστατικό επιτυχίας πίσω από ένα e-shop, είναι μια σωστή ιδέα. Καταρχήν, θα πρέπει η φύση του προϊόντος που σκοπεύουμε να εκθέσουμε προς online πώληση στον καταναλωτή, να επιτρέπει την πώληση του προϊόντος ηλεκτρονικά, καθώς και την ασφαλή μεταφορά του στον πελάτη. Ακόμη πιο σημαντική  όμως είναι η χαρτογράφηση του ανταγωνισμού. Αν για παράδειγμα ανοίξουμε e-shop που διαθέτει προς πώληση προϊόντα φωτισμού, θα απογοητευτούμε από τον υφιστάμενο ανταγωνισμό, καθώς τα e-shops και τα φυσικά καταστήματα που πουλούν είδη φωτισμού είναι ήδη χιλιάδες."

Πηγή: ecognomy.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...