16 Απρ 2013

Πρόγραμμα κατάρτισης για Άνεργους Ναυτικούς

Πρόγραμμα ύψους δέκα εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση δράσεων συνεχιζόμενης για άνεργους ναυτικούς, εξασφάλισε το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Το πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και αφορά στη χρονική περίοδο 2013-2014, έχει δύο δράσεις.

Η πρώτη αφορά επιδοτούμενη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση στο πλαίσιο του ναυτικού επαγγέλματος με κύκλους κατάρτισης (ύψους 6 εκατ. ευρώ).

Η δεύτερη αφορά επιδοτούμενη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση, έξω από το πλαίσιο του ναυτικού επαγγέλματος, με ανακατεύθυνση στην αυτοπασχόληση και στην ίδρυση νέας επιχείρησης (ύψους 4 εκατ. ευρώ).
 

Παράλληλα, στις 19 Απριλίου δημοσιοποιείται και ξεκινά η εφαρμογή του προγράμματος «Νέαρχος», που πρόσφατα ανακοίνωσαν από κοινού τα υπουργεία Ναυτιλίας και Εργασίας.
Το πρόγραμμα, συνολικού ποσού 6.423.150 ευρώ, δικαιούχος του οποίου είναι το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, παρέχει κίνητρα σε άνεργους νέους ναυτικούς, ηλικίας από 18 έως 29 ετών, να αποκτήσουν δεξιότητες και εργασιακή εμπειρία επί πλοίου, να λάβουν ικανοποιητική αποζημίωση και να έρθουν σε επαφή με τους πιθανούς μελλοντικούς εργοδότες τους ώστε να τους πείσουν για τις εργασιακές τους δυνατότητες.

Από αυτό αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 1.000 άνεργοι νέοι ναυτικοί, εκ των οποίων 200 θα είναι αξιωματικοί και 800 κατώτερα πληρώματα λοιπών ειδικοτήτων.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/640335


επαγγελματικής κατάρτισης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...