18 Απρ 2013

10.000€ σε 7.000 νέους για επιχειρηματικότητα

Υψηλό αίσθημα επιχειρηματικότητας φαίνεται πως διατηρούν οι Έλληνες, καθώς παρά την οικονομική κρίση και την υψηλή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελμάτων, το 50% των ανέργων επιθυμεί να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση και να μην είναι υπάλληλος σε κάποια εταιρεία ή δημόσιο οργανισμό.
 

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του πρόσφατου Ευρωβαρομέτρου, η Ελλάδα και η Λιθουανία είναι οι χώρες που συνεχίζουν να στηρίζουν την επιχειρηματική προοπτική, ενώ οι άνδρες και οι νέοι είναι αυτοί που προτιμούν να αυτοαπασχολούνται παρά να είναι υπάλληλοι.
Στήριγμα σε όσους νέους -έως 35 ετών- επιθυμούν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση δίνει νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που εγκρίθηκε πρόσφατα από το δ.σ. του Οργανισμού και πριμοδοτεί με 10.000 ευρώ την επιχειρηματική πρωτοβουλία εν μέσω... κρίσης.

Το πρόγραμμα που θα "τρέξει" μέσα στον επόμενο μήνα ονομάζεται "Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία" και αφορά την ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 7.000 ανέργων.
Προτεραιότητα θα δοθεί στους άνεργους νέους που θα αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους, σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.

Ως καινοτόμα πεδία επιχειρηματικής δραστηριοποίησης αναφέρονται ενδεικτικά οι τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, τα συστήματα ολικής διαχείρισης απορριμμάτων ή αποβλήτων, η ανακύκλωση, η παραγωγή προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον, η ενσωμάτωση "πράσινων" τεχνολογιών στην παραγωγή/ παροχή υπηρεσιών, οι τεχνολογίες μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας, τα προϊόντα βιοτεχνολογίας, τα προϊόντα για την προστασία του περιβάλλοντος, η εισαγωγή μεθόδων που στηρίζονται σε ψηφιακές τεχνολογίες για την ανάπτυξη της παραγωγής, η ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού για καινοτόμες εφαρμογές, η ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών εξομοίωσης και μοντελοποίησης, η εξ αποστάσεως συντήρηση λογισμικού και παροχή συμβουλών, οι εφαρμογές τηλεματικής και ψηφιακών συστημάτων μετάδοσης κ.λπ.

Για πληροφορίες και προϋποθέσεις συμμετοχής:

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...