5 Μαρ 2013

Ennovation για φοιτητές

Το Ennovation είναι ένας Πανελλήνιος διαγωνισμός ψηφιακής επιχειρηματικότητας-καινοτομίας για φοιτητές. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για έκτη χρονιά από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Tμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη διοργάνωση του διαγωνισμού συμμετέχει το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (International Hellenic University - IHU) που υποστηρίζει το διαγωνισμό στη Βόρειο Ελλάδα και το University of Nicosia που υποστηρίζει το διαγωνισμό στην Κύπρο. Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα στους ψηφιακούς χώρους του διαδικτύου, του κινητού κλπ και να προωθηθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες για το ηλεκτρονικό επιχειρείν και νέα ψηφιακά προϊόντα.
 

Παραδειγματικές εφαρμογές περιλαμβάνουν:
•    Εφαρμογές και υπηρεσίες στο κινητό
•    Μοντέλα ηλεκτρονικού εμπορίου B-B, B-C, C-C
•    Υλοποιήσεις υπηρεσιών σε κοινωνικά δίκτυα
•    Ηλεκτρονικές αγορές, ηλεκτρ. διαμεσολαβητές, ηλεκτρ. μεσίτες κλπ
•    Web-based πληροφοριακά συστήματα
•    Εφαρμογές διαδραστικού ψηφιακού μάρκετινγκ και εξατομικευμένες υπηρεσίες
•    Προχωρημένα πληροφορικά συστήματα: ERP, BI, CRM, κλπ
•    Συστήματα ηλεκτρονικών προμηθειών και ηλεκτρονικών δημοπρασιών
•    Διεπιχειρησιακά πληροφοριακά συστήματα και συνεργασιακά περιβάλλοντα
•    RFID και NFC εφαρμογές και υπηρεσίες
•    Διαδικτυακές υπηρεσίες προστιθέμενης αξία για καταναλωτές, επιστήμονες, πολίτες, επιχειρήσεις και οργανισμούς
•    Συστήματα ηλεκτρονικής μάθησης και διαχείρισης γνώσης
•    Συστήματα και υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

Πώς διεξάγεται


Στον προκριματικό γύρο ζητείται από τις συμμετέχουσες ομάδες να καταθέσουν την ιδέα (3-5 σελίδες) για μία νέα επιχειρηματική δραστηριότητα που προσφέρει υπηρεσίες / προϊόντα μέσω ψηφιακών μέσων ή ένα νέο ψηφιακό προϊόν (πχ. λογισμικό). Από την Επιστημονική Επιτροπή προκρίνονται στον ημιτελικό γύρο οι ομάδες με τις πιο καινοτόμες ιδέες / προϊόντα. Σε αυτό τον γύρο ζητείται από τις ομάδες να προετοιμάσουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο για την καινοτόμο ψηφιακή υπηρεσία / προϊόν (που μπορεί να έχει επαναπροσδιορισθεί). Η Επιστημονική Επιτροπή επιλέγει τις καλύτερες ομάδες (με βάση το επιχειρηματικό πλάνο και την πρωτότυπη εφαρμογή εάν υπάρχει). Στον τελικό γύρο, οι καλύτερες ομάδες καλούνται να παρουσιάσουν το ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο σε μία επιτροπή από ειδικούς σε θέματα καινοτομίας, επιχειρηματικότητας, ηλεκτρονικού επιχειρείν, venture capital και πληροφορικής. Η επιτροπή αυτή επιλέγει τις νικήτριες ομάδες.

Συμμετοχή Φοιτητών


Η συμμετοχή στο διαγωνισμό Ennovation 2013 είναι ανοικτή και δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν Φοιτητές Πανεπιστημίων (προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί, από όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και όλους τους κλάδους σπουδών) σε ομάδες από 2 έως 5 άτομα. Οι ομάδες του ημιτελικού θα πρέπει να καταθέσουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο που θα περιλαμβάνει: τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται, τα καινοτομικά στοιχεία, τον ανταγωνισμό, την αγορά και το προφίλ των πελατών, πηγές εσόδων / τιμολογιακή πολιτική, προώθηση και διανομή, κόστος και έσοδα, αναγκαίες υποδομές και μελλοντικές επεκτάσεις. Μαζί με το επιχειρηματικό πλάνο οι ομάδες του τελικού θα πρέπει να καταθέσουν και μια πρωτότυπη εφαρμογή (Prototype).

Ημερομηνίες:

15 Μαρτίου - 15 Απριλίου 2013:
Κατάθεση επιχειρηματικής ιδέας (Προκριματικός)

Μέχρι 15 Ιουλίου 2013:
Κατάθεση επιχειρηματικού σχεδίου (Ημι-Τελικός)

Τέλη Σεπτεμβρίου:
Παρουσίαση των προτάσεων στην Επιτροπή Τελικού

Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2013:
Mentoring ομάδων τελικού

Περισσότερες πληροφορίες: ennovation.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...