6 Μαρ 2013

Σύνδεσμος Ελληνικών-Γερμανικών Επιχειρήσεων

Έστω ότι υπάρχει μια ελληνική εταιρεία που έχει πλεονάζουσα παραγωγή που δεν έχει που να την διαθέσει. Έστω πάλι ότι υπάρχει και μια γερμανική εταιρεία που θα μπορούσε να απορροφήσει αυτή την παραγωγή. Πώς θα μπορούσαν αυτές οι δύο εταιρείες να βρουν η μια την άλλη;
 

Η διαδικτυακή πλατφόρμα pro-greece.com, αναλαμβάνει την επαφή. Κάνοντας εγγραφή κάποια ελληνική ή γερμανική εταιρεία, δημιουργείται μια βάση δεδομένων, που μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε απαίτηση προμηθευτή ή πελάτη.
Σαν προμηθευτής, η εταιρεία βάζει το προφίλ της, τα στοιχεία δηλαδή που την αφορούν (διαθέσιμο προσωπικό κ.λ.π.), όπως επίσης και τι προϊόν ή προϊόντα διαθέτει σαν πλεόνασμα που θα μπορούσε να διαθέσει στην υποψήφια γερμανική εταιρεία. Προϋπόθεση βέβαια είναι η ειλικρινής τοποθέτηση των στοιχείων, όπως επίσης και η συχνή ενημέρωση για οποιαδήποτε αλλαγή.

Η επαφή μεταξύ των εταιρειών γίνεται με ανταλλαγή μηνυμάτων, τηλεφώνου, φαξ και e-mail, κάτι που βάζει στην άκρη αρχικά την μετάβαση στην Γερμανία προς αναζήτηση συνεργάτη.

Και εάν υπάρχουν αναστολές ως προς το ποια γερμανική εταιρεία θα έψαχνε με αυτό τον τρόπο προμηθευτή από την Ελλάδα, είναι αρκετές οι εταιρείες που έχουν κενά στην αλυσίδα εφοδιασμού τους λόγω συμφόρησης παραγωγής, και αυτός ο τρόπος είναι σίγουρα μια εύκολη λύση. Άλλωστε η επισκεψιμότητα των 5000 κλικς σε ένα εικοσιτετράωρο, δείχνει πολλά. Κάτι μάλιστα που επιτεύχθηκε μέσα σε μια εβδομάδα ζωής της πλατφόρμας αυτής.
Οι ρίζες αυτής της πρωτοβουλίας είναι μεταξύ επιχειρηματικών συνδέσμων της Βόρειας Ελλάδας, του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Γερμανού γενικού πρόξενου στη Θεσσαλονίκη.

Μια ευκαιρία εξωστρέφειας υπάρχει λοιπόν και σας περιμένει.

Εκμεταλλευθείτε την…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...