11 Φεβ 2013

Πρόγραμμα υποστήριξης αποφοίτων Πληροφορικής και Μηχανικών

Aπό σήμερα Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις στο πρόγραμμα υποστήριξης νέων επιστημόνων για τη βελτίωση της επαγγελματικής τους θέσης, που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Επιχειρείν και Απασχόληση στη Μεταποίηση» (ΣΒΒΕ, ΣΕΒΕ, ΣΕΠΒΕ, ΣΕΠΕΕ, ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΚΕΚ ΣΕΒΕ – ΣΒΒΕ – ΔΕΘ και ΕΝΔΥΣΗ, ΓΝΩΣΗ Αναπτυξιακή ΑΜΚΕ).

Το πρόγραμμα, στο πλαίσιο των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής ή Πολυτεχνικής Σχολής, Μηχανικούς ή Πληροφορικούς
 

- που θα ήθελαν να επεκτείνουν τις τρέχουσες επαγγελματικές τους δραστηριότητες
- που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, και,
- που σκέφτονται να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση να συμμετέχουν σε πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, ή/και επέκτασης των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, έτσι ώστε να βρουν δουλειά στην τοπική αγορά εργασίας
Η διαδικασία

1.Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του με την κατάθεση της αίτησης και των δικαιολογητικών  γιατί οι θέσεις είναι μόνον 10.
2.Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Επιχειρείν και Απασχόληση στη Μεταποίηση» θα καταρτίσει όσους επιλεγούν, παρέχοντας εκπαιδευτικό επίδομα πέντε ευρώ  ανά ώρα εκπαίδευσης (5€/ώρα), θα συμβουλεύσει και θα υποστηρίξει με την εκπόνηση ΔΩΡΕΑΝ επιχειρηματικού σχεδίου για την επέκταση των δραστηριοτήτων των νέων επιστημόνων.
3.Η Α.Σ. θα φέρει σε επαφή τους νέους επιστήμονες με τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν  υπηρεσίες συναφείς με το αντικείμενο της δραστηριότητας  αυτών.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Για να έχει κάποιος τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα πρέπει:

1.Να είναι κάτοικος της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, δηλαδή της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης,
2.Να μην έχει κάνει έναρξη επιτηδεύματος στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. μετά από την 02.01. 2011, ή,
3.(εναλλακτικά  του σημείου 2) Να έχει προβεί σε έναρξη επιτηδεύματος μετά την 01/01/2010, δηλώνοντας ως έδρα την οικία του, με την προϋπόθεση ότι από την 02/01/2011 και μετά, έχει προβεί σε πρώτη μεταβολή έδρας σε ανεξάρτητο επαγγελματικό χώρο
4.Να μην έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μέχρι την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς του, μεγαλύτερο των έξι ετών από το χρόνο κτήσης του πτυχίου του. Όταν στο χρονικό διάστημα των έξι ετών περιλαμβάνεται χρόνος παρακολούθησης κύκλου μεταπτυχιακών σπουδών, ο χρόνος αυτός παρατείνει αντίστοιχα το όριο των έξι ετών.
5.Να έχει ηλικία μέχρι 34 ετών, (έως την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς του) πλην των γυναικών νέων      επιστημόνων, μητέρων ενός τουλάχιστον ανήλικου τέκνου και ανεξαρτήτως ειδικότητας, που μπορούν να έχουν ηλικία μέχρι 42 ετών. Για όσους έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας των 34 ετών, το όριο αυτό παρατείνεται αντίστοιχα κατά το χρονικό διάστημα που αφορά τις μεταπτυχιακές σπουδές. Κατά τον υπολογισμό της ηλικίας του αιτούντος θα λαμβάνεται υπόψη η 31η Δεκεμβρίου του έτους γεννήσεως του. Οι μεταπτυχιακές σπουδές εξωτερικού λαμβάνονται υπόψη εφόσον υπάρχει αναγνώριση τους από το ΔΟΑΤΑΠ.
6.Στο εκκαθαριστικό σημείωμα του ενδιαφερομένου από την οικεία ΔΟΥ για το οικονομικό έτος της έναρξης δραστηριότητάς του, το ατομικό εισόδημά του να μην υπερβαίνει το ποσό των 12.000,00 €.
7.Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν  εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαχθεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Υποβολή αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής από Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 έως και Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013, και ώρες 10:00 – 16:00, στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ),  που βρίσκονται στην Πλατεία Μοριχόβου 1, στον 7ο όροφο, στη Θεσσαλονίκη.

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες επισκεφτείτε το:
epidotisimag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...