28 Ιαν 2013

1284 προσλήψεις σε ΙΚΑ νοσοκομεία, θεραπευτήρια

Τρεις μεγάλοι διαγωνισμοί στον χώρο της Υγείας θα πραγματοποιηθούν έως τις αρχές Φεβρουαρίου.
Ο πρώτος αφορά 777 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία όλης της χώρας, εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού Υγείας περί του αντιθέτου. Η κατανομή του νέου επικουρικού προσωπικού στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες με     συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας αφορά 220 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 110 θέσεις    προσωπικού στις ΜΕΘ, 220 θέσεις παραϊατρικού προσωπικού και 227 θέσεις βοηθητικού προσωπικού.


Ο δεύτερος διαγωνισμός εγκρίθηκε πρόσφατα και αφορά 107 νέους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου (από 2 έως 12 μήνες) σε 14 θεραπευτήρια και Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας ανά την επικράτεια.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, τέλος, αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός πρόσληψης 400 Υγειονομικών στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στις ειδικότητες Νευρολόγων, Καρδιολόγων και Ψυχιάτρων. Πρόκειται για προσωπικό το οποίο θα αναλάβει την κατεπείγουσα διευθέτηση των καθυστερήσεων στις κρίσεις αναπηρίας και λήψης αναπηρικού επιδόματος ή σύνταξης. Οι ειδικότητες που θα προκηρυχθούν είναι οι ακόλουθες τρεις:
  • ΠΕ Νευρολόγων, 150 θέσεις,
  • ΠΕ Ψυχιάτρων, 150 θέσεις, και
  • ΠΕ Καρδιολόγων, 100 θέσεις.
Οι επιτυχόντες θα προσληφθούν με συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας ενός έτους και θα τοποθετηθούν στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σε αναλογία δύο προς ένα. Οπως είχε δηλώσει στο «Εθνος-Εργασία», ο υποδιοικητής του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, κ. Διονύσιος Πατσούρης, η ανάληψη των θέσεων αποτελεί εξαιρετικά επείγουσα διαδικασία, καθώς οι εκκρεμότητες των υποθέσεων στις παραπάνω ειδικότητες είναι αυξημένες και ανέρχονται στο 78% του συνόλου.
 

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι για την προώθηση της διαδικασίας προκήρυξης απαιτείται η έκδοση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), η οποία αναμένεται εντός των προσεχών 20 ημερών, ενώ θα ακολουθήσει έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, από το ίδιο το ΙΚΑ, το οποίο θα προκηρύξει τις θέσεις με προθεσμία υποβολής αιτήσεων διάρκειας δέκα ή 15 ημερών.

Πηγές:
http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=23768
http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=23321

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...