1 Νοε 2011

Πρόσθετο εισόδημα από την καλλιέργεια μανιταριών στο σπίτι!

Καλλιέργεια μανιταριών στο σπίτι. Μια πρωτότυπη ιδέα που μπορεί εύκολα και με ελάχιστο οικονομικό κόστος να συμπληρώσει το οικογενειακό εισόδημα.


Πρόσθετο εισόδημα από την καλλιέργεια μανιταριών στο σπίτι!
Kαλλιέργεια μανιταριών στο σπίτι. Μια πρωτότυπη ιδέα που μπορεί εύκολα και με ελάχιστο οικονομικό κόστος να συμπληρώσει το οικογενειακό εισόδημα.

Χωρίς την ανάγκη απόκτησης ειδικού εξοπλισμού και με μοναδικό κόστος την αγορά υποστρωμάτων πάνω στο οποίο αναπτύσσονται τα μανιτάρια, μπορεί κάποιος να στήσει τη δική του μικρή μονάδα παραγωγής μανιταριών με σκοπό τη διάθεσή τους στο εμπόριο, ακόμα και απευθείας σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης.
 

Μια συμφέρουσα ενασχόληση που, εκτός από την ιδιωτική παραγωγή κατ΄ οίκον, μπορεί να προσφέρει ένα πρόσθετο εισόδημα σε αγροτικές οικογένειες, και όχι μόνο, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Εάν σκεφτεί κανείς ότι με κόστος 2-2,5 ευρώ και χονδρική τιμή πώλησης στα 4 ευρώ το κιλό, το ποσοστό του κέρδους μπορεί να ανέλθει σε 100%. Από κει και πέρα, το εύρος των κερδών από την παραγωγή μανιταριών στο σπίτι εξαρτάται από τον διαθέσιμο χώρο και τον αριθμό των υποστρωμάτων που καθορίζουν και τον όγκο παραγωγής.

Παραδείγματος χάριν, υποστρώματα για έναν χώρο όχι μεγαλύτερο από 10 τετραγωνικά μέτρα φθάνουν να παράγουν μέσα σε διάστημα 10-12 εβδομάδων 125 κιλά μανιτάρια. 

πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...