20 Ιουν 2011

Mini web-presence! Η παρουσία στο διαδίκτυο είναι πλέον αναγκαιότητα.

Πριν αρκετό καιρό είχα μια συνομιλία με ένα γνωστό, το Γιώργο. Ο Γιώργος είναι ψυκτικός και μέχρι τη στιγμή που μιλήσαμε δεν αντιλαμβανόταν τι χρησιμότητα μπορεί να έχει μια διαδικτυακή παρουσία για τη δουλειά του.

Με τα πολλά και κυρίως σαν πείραμα πείστηκε να φτιάξει ένα blog.Σαν επαγγελματίας ψυκτικός (αντικείμενο σχετικά άγνωστο για μένα τότε) διαπίστωσα ότι έχει πολλά να πει. Δεν αναφέρομαι σε τετριμμένα επαγγελματικά αλλά κυρίως σε πληροφορίες που κατά καιρούς πολλοί έχουν αναζητήσει.

  • Γιατί χρειάζεται να καθαρίζουμε το κλιματιστικό
  • Τι προβλέπει ο σωστός καθαρισμός (μην πετάμε και τα λεφτά μας)
  • Πως επηρεάζει την κατανάλωση
και άλλα πολλά για τα χημικά που χρησιμοποιούνται, πως επηρεάζεται η υγεία μας, αλλεργίες...

Μέσω του blog που διατηρεί λοιπόν (Εγκατάσταση και Service Ψυκτικών Μηχανημάτων), ανεβάζει σιγά - σιγά, μικρά άρθρα και προτάσεις για νέα προϊόντα. Πρόσφατα που μιλήσαμε μου είπε ότι εκεί που δεν το περίμενε, του τηλεφώνησαν άγνωστοι για συντήρηση air-condition και άλλοι για εγκατάσταση. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να διευρύνει την πελατειακή του βάση και τώρα πλέον από σκεπτικιστής είναι οπαδός της ιδέας της διαδικτυακής παρουσίας.

Η λογική ενός mini web-presence όπως το τοποθετώ έχει πολλά οφέλη. Αν εξαιρέσουμε τη βασική προώθηση της δουλειάς σας, έχει και τα ακόλουθα παράπλευρα πλεονεκτήματα.
  • Γράφοντας μικρά άρθρα για το αντικείμενό σας δείχνετε ότι είστε γνώστης και δεν το αντιμετωπίζετε τυχοδιωκτικά.
  • Εκθέτετε τον εαυτό σας στην κρίση των πελατών και δείχνετε ότι είστε σίγουρος για την ποιότητα της εργασίας σας
  • Τα γραφόμενα σας, σας δίνουν την ευκαιρία να αγγίξετε ένα πιο διευρυμένο κοινό, πιο οικονομικά και άμεσα
  • Τα καλά σχόλια των πελατών σας συνήθως δεν αφορούν μόνο τη δουλειά σας αλλά και τον χαρακτήρα σας... πάντα ο καλύτερος τρόπος για να  ξεκινήσετε μια νέα συνεργασία
Μη διστάζετε λοιπόν και φτιάξτε ένα  blog ή μια σελίδα στο facebook (τσάμπα είναι). Γράψτε άρθρα σχετικά με το αντικείμενό σας, την εργασία σας, προτείνετε λύσεις στο κοινό σας και δημιουργήστε μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί του. Ποιος ξέρει τι μπορεί να προκύψει; Σίγουρα όμως θα είναι μια θετική εμπειρία προσωπικά και επαγγελματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...