16 Απρ 2011

Το Startup Greece ξεκίνησε!

Επιτέλους μια κίνηση που μπορεί να βοηθήσει ολοκληρωμένα τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Μια ιστοσελίδα γεμάτη πληροφορίες για διαδικασίες και χρηματοδοτικά πλαίσια, αλλά και μια πλειάδα άλλων πηγών σχετικών με επιχειρηματικότητα, που στοχεύει στην ενημέρωση και διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, της δικτύωσης και την ανάδειξη των υγειών παραγωγικών δυνάμεων αυτής της χώρας. Ας ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθεί επάξια στο ρόλο που ανέλαβε και να ευχηθούμε καλή δύναμη στους συντελεστές.


Με δικά τους λόγια:

"Το Startup Greece
  • παρέχει κάθε πληροφορία που χρειάζεται ένας νέος για να ξεκινήσει την επιχείρησή του στην Ελλάδα (κίνητρα, χρηματοδότηση, νομικό πλαίσιο, έρευνες)
  • χρησιμοποιεί τα social media για να φέρνει κοντά ανθρώπους, ιδέες, επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, φορείς, για να γεννηθούν συνεργασίες και επενδυτικά σχέδια
  • απαντά στον πολίτη έγκαιρα και εμπεριστατωμένα
  • προωθεί την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τον διάλογο, τη λογοδοσία.
Το Startup Greece είναι ένα "no stop shop" για να εμπνεύσει και να βοηθήσει έμπρακτα τους νέους να πιστέψουν στις ιδέες τους, να καλλιεργήσουν την καινοτομία, να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.
Το Startup Greece εκφράζει την Ελλάδα του «Ναι, γίνεται»: την Ελλάδα που προσπαθεί, παράγει, κοιτά έξω από τα σύνορα, αναζητά αγορές, ενώνει τους ανθρώπους και τις ιδέες τους, δίνει έδαφος στην επιχειρηματικότητα να ανθίσει. Προάγει το δικαίωμα στην επιτυχία αλλά και στην αποτυχία, στον πειραματισμό, στην καινοτομία.

«Αν κάνει κάτι ιδιαίτερη αυτή τη χώρα, είναι ο κοιμώμενος γίγαντας της νέας γενιάς. Ο πραγματικός θησαυρός των νέων ανθρώπων, η μεγάλη δεξαμενή των εκατοντάδων χιλιάδων καταρτισμένων νέων που ψάχνουν παράθυρο ευκαιρίας μέσα στην κρίση»
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας

Μέσα από το Startup Greece καλούμε κάθε πολίτη, κάθε οργάνωση, επιχείρηση, σύνδεσμο, ερευνητικό ινστιτούτο, κοινωνικό και οικονομικό φορέα να γίνει μέλος μιας δημιουργικής κοινότητας, να προσθέσει τις γνώσεις και την εμπειρία του, να προσδώσει αξία στην προσπάθεια με τους ανθρώπους και τις ιδέες του.

Μέσα από το Startup Greece μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση υπεύθυνα, να βρείτε καλές πρακτικές, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επιχειρήσεις και ενώσεις, να παρευρεθείτε σε μια εκδήλωση, ένα σεμινάριο, μια δημιουργική συνάντηση. Απλά γίνετε μέλος εδώ.

Αν είστε δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας, μπορείτε να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στην Πρωτοβουλία Startup Greece εδώ. Επιλέξτε "Join the Initiative" και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας καθοδηγήσουμε."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...